Notícies i actualitat

El Consell Insular defineix el Pla d'usos definitiu i l'òrgan de gestió del Llatzeret

Data : 14/02/2018

La vicepresidenta i consellera de Cooperació Local, Maite Salord, ha exposat a la darrera reunió del Grup de feina de Llatzeret -celebrada avui- les gestions que representen un avanç important en la definició del projecte de Llatzeret.

En aquests moments, el Consell Insular de Menorca ja compta amb uns plecs de condicions per posar en marxa la contractació del Pla director d'arquitectura de Llatzeret, una de les demandes sorgides d'aquest grup de feina, el document tècnic que permetrà la millora del coneixement del complex a partir del pla d'usos aprovat i que preveurà els criteris d'intervenció en els diferents edificis i les possibles obres futures per fases, en funció de prioritats tècniques i econòmiques.

Pel que fa a l’òrgan de gestió, i també d'acord en la línia que s'ha anat treballant en aquests darrers mesos, ja es disposa d’un informe jurídic que avala la creació d'aquest Consorci, el millor instrument per a la governança i la gestió del conjunt del Llatzeret. La idea és que hi participin el Consell Insular de Menorca, el Govern de les Illes Balears, el Govern d’Espanya, la Universitat de les Illes Balears i, potencialment, altres institucions que puguin implicar-se de manera permanent en la gestió del Llatzeret. “És per açò que, en les properes setmanes s'iniciaran els contactes amb les administracions implicades”, ha avançat la consellera Salord.

Un altre tema que s'ha tancat és el Pla d'usos definitiu. En aquest sentit, cal destacar que s'han recollit diverses propostes que s'han anat plantejant en aquests mesos de feina conjunta, partint sempre dels usos generals de Llatzeret: formació i recerca amb una residència lligada a aquests usos; hotel de qualitat, amb valors molt associats als valors que vol transmetre el complex; oferta cultural i oferta social amb la idea que el Llatzeret estigui obert a aquelles propostes que parteixin dels valors ètics als quals es compromet la institució: l’equitat, la igualtat de gènere, la lluita contra l’exclusió social i per la sostenibilitat ambiental; i, finalment, oferta recreativa i de lleure.

Així, el Llatzeret ha de ser un espai de salut i benestar; un espai sostenible, on la gestió de l’energia, de l’aigua i dels residus constitueixi un exemple de bones pràctiques; un espai de sensibilització sobre el tema; un espai de treball, ja sigui mitjançant el desenvolupament d’iniciatives de formació o bé per l’impuls de grups de recerca que realitzin les seves investigacions a les instal·lacions del Llatzeret. Un espai per a tothom en què es combini activitats turístiques de qualitat amb activitats per al gaudi dels menorquins i menorquines que vulguin anar a passar un dia, passejar, gaudir dels serveis, descobrir indrets desconeguts, assistir a alguna activitat cultural, etc. La voluntat d’aquest Pla d’Usos és definir un equipament que funcioni a ple rendiment durant tot l’any.

Així mateix, es tracta d'un projecte de col·laboració público-privada perquè els alts nivells d’inversió i de despesa corrent que cal fer al Llatzeret i la naturalesa d’alguns dels serveis que s’hi volen implementar, recomanen l’impuls d’un model de col·laboració entre l’Administració pública i agents privats que, per una banda, poden contribuir a les inversions necessàries i, per altra, operar en la gestió d’alguns serveis que seran prestats amb més eficiència i eficàcia per part d’operadors privats que públics. En qualsevol cas, la titularitat del conjunt continuarà sent sempre pública, concretament del Consell Insular de Menorca.

L’objectiu és que sigui una única empresa concessionària la que gestioni tots els serveis econòmics de l'illa: residència, hotel, bar i restaurant.
Finalment, el director insular de Promoció Turística, Isaac Olives, ha fet un resum de les darreres actuacions fetes al Llatzeret:

-Feines de manteniment exhaustiu de la vegetació existent en tot el recinte, per no perdre la feina que es va fer l’any passat.
-Portes finestres i “portons”: s’estan acabant de restaurar els existents. De la mateixa manera, i seguint així com també fent els nous.
-Recuperació de pous i aljubs, s’estan recuperant els pous i aljubs per poder ser autosuficients. La majoria estaven plens de runa i fems, s’estan buidant arreglant i reconstruint. Una vegada finalitzades aquestes tasques s’han de tornar a muntar les canals per a la correcta recollida d’aigües de pluja.
-Renovar part de la maquinària ja molt deteriorada pel pas temps, això ens permet ser molt més eficients amb les feines i alhora economitzar-les.
-A més, s’estan recuperant els espais de conreu de que disposa el Llatzeret.
-Obres de manteniment ordinàries de les edificacions i jardins.

Maó, 14 de febrer de 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS