Notícies i actualitat

El Consell Insular presenta les activitats de la Fundació per a Persones amb Discapacitat del 2017

Data : 08/02/2018

La Presidenta de la Fundació Discapacitats i del Consell Insular, Susana Mora, la Vicepresidenta primera de la Fundació, Maria Cabrisas, el Director tècnic de la Fundació per a Persones amb Discapacitat, Vicente Lozano, i el Vicepresident segon en representació de les entitats que formen part de la Fundació, Manolo Pons, han presentat el desenvolupament d’activitats per part de la Fundació per a Persones amb Discapacitat del 2017.

La Fundació per a Persones amb Discapacitat té el deure de prestar els serveis a les persones amb diversitat funcional per a incrementar les seves possibilitats vitals. Els programes i serveis de la Fundació tenen com a objectiu promocionar el benestar de les persones i detectar les necessitats socials i les necessitats personals bàsiques d’aquest col·lectiu per tal de contribuir en la millora de la seva qualitat de vida, afavorir la igualtat d’oportunitats per a tothom, i fer possible una ciutat cohesionada i inclusiva.

En aquest sentit, els i les professionals de la Fundació han treballat per adoptar més polítiques socials que estableixin serveis i alternatives a les ajudes econòmiques existents per tal d’ajudar en la integració i cohesió social d’aquest col·lectiu. Aquest esforç s’ha vist traduït durant els últims dos anys en un increment en el nombre de persones ateses, passant de 856 persones al 2015 a 1.144 al 2017, en total 288 persones més.

Una altra de les principals línies d’actuació ha estat l’aposta per donar sortides laborals en els col·lectius més vulnerables. Així, per una banda el nombre de treballadors sense discapacitat de la Fundació s’ha mantingut en 105 al llarg dels últims anys. Mentre per altra banda, el nombre de treballadors amb discapacitat de la Fundació ha incrementat substancialment hi ha augmentat un 48% més. Així, s’ha passat de 45 treballadors durant el 2015 a 67 el 2017.

La Presidenta de la Fundació i del Consell Insular, Susana Mora, ha emfatitzat que “aquests resultats demostren que la Fundació torna a ser una entitat generadora d’un volum de treball com feia anys que no coneixíem. L’increment assistencial és evident i ve acompanyat d’un pressupost que garanteix la prestació de serveis a un col·lectiu que tant ho necessita. Tot i que els resultats són positius, no ens conformam i seguirem treballant per l’ampliació de places i serveis amb l’objectiu d’arribar a 199 places entre pisos, centres i usuaris del programa ILSA dins l’any 2018.

La Vicrepresidenta Primera, Maria Cabrisas, ha volgut afegir que “hem de seguir treballant encara més per promoure els drets i el benestar de les persones amb diversitat funcional i donar respostes globals des dels tres eixos fonamentals: educació, salut i serveis socials, augmentant la seva independència, tant econòmica com familiar. Per això volem oferir més serveis a aquest col·lectiu i donar-los una atenció de màxima qualitat amb un pla que millori, encara més, la feia i el dia a dia dels treballadors, dels usuaris i també de les seves famílies”.

Maó, 8 de febrer de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS