Notícies i actualitat

Alemanya: focus de l'acció promocional de la FFTM

Data : 07/02/2018

La Fundació Foment del Turisme de Menorca inicia amb l’assistència a la fira Reisen d’Hamburg un calendari promocional centrat en el mercat alemany que culminarà d’aquí a unes setmanes a la ITB de Berlín.

L’ens de promoció turística ha intensificat les accions a Alemanya per tractar de millorar la visibilitat de Menorca en un mercat d’elevada renda per càpita i gran potencial desestacionalitzador.En els mesos de febrer i març, la Fundació Foment del Turisme de Menorca (d’ara endavant FFTM) posa el focus de l’acció promocional a Alemanya. Dues fires de calat com són la Reisen d’Hamburg (7-11 de febrer) i la FREE de Munic (21-25 de febrer) obriran pas a un dels certàmens turístics més importants del circuit internacional: la ITB de Berlín (7-11/03). Menorca estarà present a les tres fires amb un espai propi.

Objectiu: recuperar Alemanya
Alemanya és un dels mercats assenyalats com a prioritaris per part de la FFTM, juntament amb el nacional, el britànic i el francès, una consideració que ha fet que en els darrers anys s’hagi intensificat el programa d’accions promocionals en origen per millorar el posicionament i la visibilitat de Menorca i, en darrer terme, mobilitzar-ne la demanda.

Prova d’això és que, a les accions de màrqueting realitzades amb touroperadors, s’hi ha afegit l’execució de campanyes adreçades al client final, la col·laboració amb mitjans especialitzats, el reforçament dels viatges de premsa i familiarització, a més de la consecució d’acords promocionals amb companyies aèries per obrir noves rutes, com és el cas d’Eurowings i ara també Lufthansa i easyJet.

En aquest sentit, cal recordar que gràcies a la feina feta per la FFTM, coordinada entre administració i sector empresarial, s’han fet avenços importants pel que fa als vols regulars des d’Alemanya: d’una banda, s’han avançat a finals de març les connexions des de Colonia i Dusseldorf (Eurowings) i, d’altra, s’han programat de bell nou les rutes amb Frankfurt (Lufthansa), que també començarà a finals de març, i Berlín (easyJet).

L’interès de la FFTM per fer créixer el pes del mercat alemany a Menorca entronca directament amb l’objectiu d’allargar la temporada turística. I és que els alemanys es mostren especialment interessats en viatjar fora dels mesos d’estiu, conèixer a fons la destinació que visiten, fer activitats alternatives a l’oci familiar i al ‘sol i platja’ i viure experiències de qualitat, entre les quals atorguen un paper destacat al contacte amb la natura i la pràctica esportiva a l’aire lliure.

Reisen: esport i natura
La primera de les tres fires alemanyes a les quals assistirà la FFTM en les propers setmanes és la Reisen d’Hamburg, especialitzada en turisme actiu. La fundació farà especial incidència en els productes de naturalesa, com ara el ciclisme i el senderisme, dues pràctiques amb molta tirada entre els turistes alemanys i cada cop més associades a Menorca. El Camí de Cavalls i la xarxa de rutes interiors i costaneres seran els principals atractius. S’espera que la assistència de públic a la fira sigui elevada. En anys anteriors l’afluència a les instal·lacions de l’Hamburg Messe und Congress ha superat els 70.000 visitants, la majoria dels quals amb un poder adquisitiu mitjà-alt, en consonància amb la renda per càpita d’aquest estat federal d’Alemanya, i amb disponibilitat per viatjar fora dels mesos de temporada alta.

Maó, 7 de febrer de 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS