Notícies i actualitat

El Consell dóna solució als problemes de les legalitzacions en rústic

Data : 21/07/2014

El ple del Consell Insular de Menorca ha aprovat avui el procediment extraordinari d'incorporació a l'ordenació jurídica de les edificacions en rústic construïdes al seu moment sense la preceptiva llicència però que aquesta infracció ja hagi prescrit.

La consellera d'Ordenació del Territori, Marta Vidal, autora d'aquesta proposta, explica que tots els Ajuntaments estan d'acord amb aquesta mesura, “perquè entre tots donam solució a un problema històric que existeix a Menorca i que afecta moltes famílies i envers el qual els anteriors governants van mirar cap a una altra banda”.

Es tracta d'un procediment totalment legal per estar previst per llei. “No és una amnistia perquè hi ha drets i deures. Amb aquest procediment extraordinari que duim a ple tots guanyam: el medi ambient perquè s'obligarà a instal·lar foses sèptiques per evitar l'actual contaminació, guanya el paisatge; guanyen els ciutadans perquè els que vulguin acollir-se hauran d'abonar una quantitat determinada que després podran emprar els ajuntaments per implementar mesures mediambientals i paisatgístiques”.

La consellera Vidal també explica que beneficiarà l'economia perquè donarà feina a moltes empreses de l'illa per poder aplicar aquestes mesures.

Maó, 21 de juliol de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS