Notícies i actualitat

El Consell Insular dedica l’any 2018 a la commemoració del 25è aniversari de la declaració de Menorca Reserva de Biosfera

Data : 06/02/2018

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, el conseller de Reserva Biosfera i Medi Ambient, Javier Ares, i la directora insular de Reserva Biosfera, Irene Estaún, han anunciat aquest matí en roda de premsa que el Consell Insular dedica l’any 2018 a la commemoració del 25è aniversari de la declaració de l’illa de Menorca com a Reserva de Biosfera.

La Presidenta, Susana Mora, ha volgut recordar que Menorca té el reconeixement de la declaració com a Reserva de Biosfera gràcies al compromís de les diferents generacions amb la terra i la comunitat. “Els menorquins hem de passar a l’acció per tal de demostrar que podem viure en un món millor”.

Un dels objectius marcats aquest any és fomentar la implicació de tots en aquest projecte comú i millorar la comunicació i visibilitat en relació a la gestió de la reserva de biosfera i, així, aconseguir que Menorca s’identifiqui com un exemple de territori sostenible a nivell internacional.

De l’actuació d’aquests últims 25 anys destaca la creació del Consorci de Residus d’Energia (1996), la llei de Camí de Cavalls (2000), el Pla Territorial Insular de Menorca (PTI), el Contracte Agrari Reserva de Biosfera (2004), la Creació de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera (2008) i la creació de la Xarxa de Reserves Biosfera illes i zones costaneres de les quals en som seu.

Com ha dit, el conseller, Javier Ares, “el Consell Insular treballa des de la transversalitat per promoure polítiques encaminades a aconseguir l’equilibri entre desenvolupament social, econòmic i mediambiental. Això ens permetrà xerrar d’una Menorca més sostenible lligada a la qualitat de vida dels seus habitants”.

Durant aquesta legislatura s’han impulsat diversos projectes emmarcats directament amb la Reserva de Biosfera com la creació de noves places residencials per a persones majors, l’aposta decidida i impuls del producte local, la declaració de la reserva marina de l’illa de l’Aire, la protecció del patrimoni cultural i impuls de la candidatura de la Menorca Talaiòtica, la promoció de la cultura a través de la remodelació del Museu de Menorca, les inversions financeres sostenibles dedicades a la millora del cicle de l’aigua i l’eficiència energètica, la millora del transport públic col·lectiu, la definició del model energètic de futur per Menorca, l’obertura de nous espais emblemàtics com les Coves de Cala Blanca i la consolidació del model d’ordenació del territori amb la revisió del PTI, entre d’altres.

Però sens dubte, un document que esdevindrà el marc estratègic per al desenvolupament de l’illa, serà el futur Pla d’Acció de la Reserva de Biosfera, que ara es troba a l’equador de la seva definició, i que a finals de 2018 s’aprovarà pel Ple del Consell Insular i es concretarà en el document que definirà l’estratègia per al futur immediat 2018-2025 a seguir a l’illa per tal de concretar les actuacions a portar a terme en el marc de la Reserva de Biosfera.

Logotip institucional
El nou logotip acompanyarà enguany tota la comunicació institucional del Consell Insular, compartint protagonisme amb la candidatura de la Menorca Talaiòtica. Amb aquest nou logotip s’ha optat per donar continuïtat al ja existent, ja que es tracta d’un disseny relativament nou i que representa els cinc pilars que sustenten la reserva: benestar social, cultura, medi ambient, economia i turisme.

Nou web i presència a les xarxes socials
Des del Consell Insular s’està creant una nova pàgina web per a l’Agència Reserva de Biosfera que substituirà el web actual. Com a principals novetats disposarà d’un llenguatge visual més actual i contemplarà un públic molt més general. El web serà llançat durant els pròxims mesos i anirà lligat a la recent obertura dels canals de Youtube i Instagram.

Maó, 6 de febrer de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS