Notícies i actualitat

Les primeres valoracions de la cova nova de Cala Blanca demostren que és una cova d'alt valor geològic i que no havia estat visitada mai

Data : 02/02/2018

La vicepresidenta i consellera de Promoció Turística Maite Salord i Pedro Agustín Robledo, cap de la unitat territorial de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME) a Balears, acompanyats de l’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila, el director insular Isaac Olives i l’espeleòleg Pere Arnau, tècnic del Museu de Ciutadella, han presentat avui les primeres valoracions de la nova cova situada a la zona de les Coves de Cala Blanca, un cop s’hi ha accedit per primera vegada. Aquestes primeres valoracions demostren que és una cova d’alt valor geològic.

Pedro Agustín Robledo ha explicat que “és una cova en forma d’el·lipsi que té aproximadament uns 1.000 metres quadrats i uns 30.000 metres cúbics”. “El seu notable valor geològic s’haurà d’anar determinant durant els estudis que es duran a terme en les properes setmanes”, ha afegit.

Robledo i Arnau elaboraran un protocol d’estudi de la cova que se situa molt a prop de la Cova de s’Aigua. Aquesta troballa pot fer replantejar el projecte de les Coves de Cala Blanca. “Continuam fent una feina rigorosa, ben assessorats per l’IGME”, ha manifestat la consellera Maite Salord que ha subratllat que “en aquests moments s’està treballant en els projectes d’habilitació de la Cova de s’Aigua amb l’estudi d’aquesta nova cova. En els últims mesos tota la feina feta posa de manifest que es tracta d’un tema en el qual es treballa de manera constant, ja que aquest és un patrimoni molt important i atractiu per a residents i visitants”.

Per la seva banda, l’alcaldessa Joana Gomila ha agraït la tasca que desenvolupa el Consell Insular de Menorca que, des del punt de vista científic, garanteix que aquest és un projecte de futur. “Valoram molt la feina de col·laboració conjunta entre les dues institucions”, ha dit.
Pedro Agustín Robledo ha afirmat que pel que s’ha detectat fins ara, “aquesta cova es podria mostrar a través d’un mirador que permetria poder-la contemplar en la seva totalitat”.

Cal recordar que el Servei de Patrimoni del Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Ciutadella van realitzar els treballs de neteja de la Cova de s’Aigua. Durant les accions dutes a terme per la brigada de Patrimoni del SOIB, la brigada municipal de l’Ajuntament de Ciutadella i el treballador del Museu Municipal de Ciutadella i espeleòleg Pere Arnau es van retirar per una banda les deixalles acumulades durant les últimes dècades, i d’altra les pedres que són producte de les intervencions realitzades sobre la cova durant el segle XX.

Ciutadella, 2 de febrer de 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS