Notícies i actualitat

Les torres de defensa de Son Ganxo, Alcalfar i Castellar, il · luminades amb panells solars

Data : 17/07/2014

Les torres de defensa de Son Ganxo, Alcalfar i Castellar a Ciutadella llueixen la seva nova il · luminació a través d'un sistema de panells solars que subministren energia a una sèrie de focus leds de baix consum i que "aporten una bona imatge de Menorca amb un sistema sostenible amb energies renovables i integrades en l'entorn natural ", segons ha manifestat aquest matí el president del Consell Insular de Menorca Santiago Tadeo en la presentació d'aquesta iniciativa celebrada a la seu de l'administració central insular.
L'import total d'aquest projecte, emmarcat en el Pla de Dinamització del Producte Turístic, del qual formen part el Consell Insular, el Govern Balear, la Secretaria d'Estat de Turisme i ASHOME, ha estat de 20.000 euros, segons va explicar Tadeo en la roda de premsa, en la qual també van estar presents la consellera de Turisme, M. Salomé Cabrera, el director insular d'Administració General de l'Estat, Javier López-Cerón, la gerent de ASHOME, Azucena Jiménez i el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Sant Lluís , Alfred Benosa.
L'objectiu de l'enllumenat de les torres és millorar el producte turístic de Menorca i posar en valor l'important llegat històric insular com a element diferenciador de l'oferta turística reflectit en una de submarques creades per a la seva promoció, la "Menorca Cultural".
Les torres s'han il · luminat amb un sistema de panells solars muntats sobre caixes de marès amb bateries i reguladors que subministren energia a dos focus de leds de 5 watts cadascun. Així, cada torre està il · luminada per cinc d'aquestes caixes que aporten un total de 50 watts a cada torre, el consum d'una bombeta casolana aportada per panells solars, és a dir, sense despesa. L'autonomia de cada sistema d'il · luminació és de cinc dies, el que permet que les torres estiguin il · luminades a l'hivern, encara en dies ennuvolats.
La consellera de Turisme, M. Salomé Cabrera va manifestar en la presentació que "Menorca està dins del pla pilot de turisme sostenible i no va ser fàcil trobar un sistema d'il · luminació d'acord amb això. Tampoc ho va ser complir amb tots els requisits de permisos de les diverses administracions titulars de la torres, però ho vam aconseguir amb paciència. Les torres aporten una llum assossegada, càlida i suau ". La consellera ha afegit que "ara mateix estem treballant en il · luminar altres monuments rehabilitats, però comporten la seva dificultat ja que alguns pertanyen a Defensa i altres a particulars i s'ha de complir amb la legalitat", ja que l'administració només pot invertir en terrenys públics o cedits.

Maó, 17 de juliol de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS