Notícies i actualitat

Presentades les inversions de millora a les urbanitzacions de Maó

Data : 11/07/2014

El Consell Insular de Menorca i l'Ajuntament de Maó han presentat aquest matí les obres emmarcades en el pla de millores turístiques, un pla dirigit a la modernització d'infrastructura i dotació de serveis finançat pel Consell i l'Ajuntament amb una inversió global de 820.000 euros durant els exercicis de 2013 i 2014.

La presentació s'ha realitzat a Sa Mesquida, on s'han invertit 104.000 euros en l'ordenació i embelliment de la zona de recollida de fems a l'entrada de la urbanització, la construcció d'una caseta de fusta per a l'associació de veïns i la instal·lació d'un fanal solar en el camp de futbol. De la quantitat citada, la primera institució menorquina s'ha fet càrrec de 43.000 euros, mentre que el govern municipal ha assumit la resta. A l'acte de presentació de les obres van assistir el president del Consell de Menorca, Santiago Tadeo, l'alcaldessa Águeda Reynés, la consellera de Turisme M. Salomé Cabrera i el regidor de Serveis Tècnics Mateu Ainsa, juntament amb el president l'AVV de Sa Mesquida, Miquel Pérez.

El president del Consell de Menorca, Santiago Tadeo, ha manifestat in situ que “les millores de les zones turístiques era una petició tant del sector empresarial com de la ciutadania, ja que crea producte turístic. Aquest pla ha estat molt ben acollit pels alcaldes i s'han creat accions per millorar aquestes zones tant per a residents com per a turistes”.

L'alcaldessa Águeda Reynés ha explicat les millores efectuades a la urbanització i ha afegit que “per decidir les accions en totes les urbanitzacions, el primer que vam fer va ser posar-nos en contacte amb l'Associació de Veïns perquè fossin ells els qui decidissin les obres a fer segons les seves necessitats i preferències”. Reynés ha afegit que han finalitzat ja les obres en Binixiquer, Binidalí, Cala Llonga, Sant Antoni, es Murtar, Canutells, es Grau i sa Mesquida.

L'import total de les obres realitzades en el terme de Maó ascendeix a 820.000 euros dels quals el Consell Insular ha aportat 360.000 i l'Ajuntament 140.000 en el marc d'aquest pla. Aliens al mateix i procedent dels recursos propis municipals s'han invertit els 320.000 euros restants. Segons l'alcaldessa, “vam veure la necessitat d'augmentar la partida amb els nostres fons i aprofitar el pla de millora del Consell per ampliar l'espectre d'acció”.

Les obres han consistit principalment en millores de paviment, ordenació de punts de recollida de fems i reciclatge, modernització de la il·luminació amb criteris d'eficiència energètica, seguretat vial i mobiliari urbà.

Desglossament de la inversió per nuclis:
Es Murtar 89.000
Es Grau 35.000
Sa Mesquida 104.000
Sant Antoni 67.000
Canutells 115.000
Cala Llonga 185.000
Binixiquer 115.000
Binidalí 110.000

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS