Notícies i actualitat

Joan Bosco Triay, reelegit president de la Junta del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Formatge Mahón-Menorca

Data : 14/07/2014

L'actual president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Formatge Mahón-Menorca, Joan Bosco Triay, ha estat avui reelegit en aquest càrrec durant l'acte de constitució de la nova junta directiva. Àgueda Mercadal Camps ha estat escollida com a vicepresidenta en substitució de Francesc Truyol.

Aquest acte, que ha comptat amb la presència del president del Consell de Menorca, Santiago Tadeo; del conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga, i del seu director insular, José Luis Orfila, ha tingut lloc a partir de les 19 h a la seu de Maó de l'administració insular.

La nova junta directiva, elegida per unanimitat entre els representants del sector, està composta per Agustín Mercadal, David Pons, Guillermo de Olives, Catalina Pons, Fernando Rita, Àgueda Mercadal, Jorge Bosch, Antoni Allès de Olives i Helena Fonolleda, a més de l’esmentat Joan Bosco.

I és que els representants de cooperatives o societats agràries de transformació del sector lacti, de ramaderies bovines, de formatgeries industrials i artesanes, maduradors, així com dos tècnics del Consell Insular, han proposat aquesta nova junta, la qual, al seu torn, ha escollit president i vicepresidenta, en aquest cas.

El president Tadeo ha destacat la importància que té per a Menorca el camp com a sector productiu i el suport que dóna al turisme com a element diferenciador. “Aquesta administració aposta pel camp i pel Consell Regulador per ajudar a comercialitzar les vendes d'un dels productes estrella de l'illa”.

De fet, el conseller Villalonga corrobora aquest efecte beneficiós recordant que els darrers tres anys la comercialització del formatge menorquí s'ha incrementat en un 11,6 %, cosa que representa més de 220 tones. "El nostre objectiu és que el sector recuperi la producció perduda i arribar al seu millor moment de vendes, l'any 2007".

La producció de llet de les 140 ramaderies inscrites al Consell Regulador és de 44 milions de litres, dels quals se’n destinen 23 milions a la producció de formatge sota la protecció de la Denominació d'Origen. L'any 2013, les 32 formatgeries inscrites van produir un total de 2.565.785 quilos de formatge Mahón-Menorca, dels quals se’n van comercialitzar 2.217.964, la qual cosa suposa un valor de 14,6 milions d'euros. Les empreses que el comercialitzen són actualment 23.

Maó, 14 de juliol de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS