Notícies i actualitat

El Consell instal·larà dos aerogeneradors eòlics per reduir el cost de la il·luminació de la carretera de Torralba i Son Vitamina

Data : 10/07/2014

La Conselleria de Mobilitat i Projectes del Consell Insular instal·larà a la carretera de Torralba, a Alaior, abans de final d’any, dos aerogeneradors eòlics d'eix vertical amb els que podrà reduir el cost necessari per il·luminar la via, així com la zona de Son Vitamina.

Aquests aparells s’instal·laran concretament a la zona de So Na Caçana després d’estudiar el punt d’aquesta via amb màxima producció per condicions eòliques i absència d’obstacles físics.

Els citats aerogeneradors tindran un cost zero per a l’administració pública perquè l’empresa adjudicatària de la millora d’aquesta via els aporta de forma gratuïta com a mesura complementària del seu projecte.

Els areogeneradors han estat adquirits a l’empresa menorquina Dobgir, guanyadora del premi Emprenedor XXI l'any 2012, que l'any passat va ser seleccionada per la Fundació Repsol per ser una de les vuit marques incubades al Fons per a Emprenedors Repsol.

I és que, avui dia, el Consell gasta 180.000 euros aproximadament en consum elèctric per il·luminar les carreteres de Menorca, dels quals 80.000 es destinen al túnel de la variant de Ferreries. La normativa de carreteres obliga a complir amb uns mínims requeriments d’il·luminació, els quals l’administració insular està obligada a satisfer.

La instal·lació d'aquests aparells serà experimental i es contempla com la primera d'una sèrie de mesures a adoptar al conjunt de les carreteres de Menorca per seguir reduint el cost públic d’enllumenat.
            

Dades de l’obra

A més dels aerogeneradors, l’obra contempla millores en el traçat pel que fa als radis de les corbes, una rotonda a la intersecció de la Me-12 amb el vial de Torralba, renovació de la capa d’asfalt així com dels canvis de rasants, i un carril bici que connecta amb diferents rutes cicloturístiques, el qual té una amplada mitjana de 2,5 metres.

Els treballs de millora van començar a finals d’octubre de l’any passat i han tingut un cost d’1,4 milions d'euros. De fet, es va aconseguir un estalvi de prop de 450.000 euros respecte al preu de sortida. És el Consell Insular qui finança aquesta feina gràcies al conveni de carreteres que es va signar amb el Govern balear per a iniciatives que no corresponguin a la Me-1, perquè aquestes darreres estan contemplades en l'altre conveni que es va firmar amb l’administració central.

Maó, 10 de juliol de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS