Notícies i actualitat

El programa SEERF arriba a Menorca per facilitar el finançament i assessorament dels emprenedors

Data : 10/07/2014

El Programa de Suport a l'Emprenedor i l'Empresa a la Recerca de Finançament (SEERF) arriba a Menorca per facilitar l’accés al finançament de l’emprenedor i l’empresa.

El conseller d'Economia i Competitivitat, Joaquín García, i la directora general de Comerç i Empresa, Lourdes Cardona, han presentat avui a Menorca, amb la presència de la vicepresidenta del Consell Insular de Menorca, Pilar Pons, aquesta eina elaborada per la Conselleria d'Economia i Competitivitat en col·laboració amb ISBA per desenvolupar plans de viabilitat i de empresa.
Balears és la primera comunitat autònoma que estandarditza aquests plans per facilitar l’execució de projectes, aconseguint facilitar l’accés al finançament, segons ha destacat el conseller. Segons García, "els projectes han de ser creïbles quan es va a demanar un crèdit a un banc i el programa està tenint molt d’ èxit" en incidir en aquest aspecte.

El responsable d'Economia i Competitivitat ha atribuït els bons resultats al fet que "ajuda l’emprenedor, posa en valor el projecte i, en molts de casos, el millora". En aquest sentit, ha destacat que el SEERF "ajuda l’empresari que té una idea fins que aconsegueix finançament, com es proposa el Govern en molts d’àmbits".

La vicepresidenta Pilar Pons ha valorat molt positivament la iniciativa del programa SEERF perquè “suposa una oportunitat per a totes aquelles persones que tenen un projecte en ment i busquen assessorament i/o finançament per acabar de definir la seva idea de negoci i poder posar en marxa nous projectes”.

La iniciativa, que va començar a Mallorca el mes de juliol de l'any passat s'estén a Menorca, Eivissa i Formentera, segons ha explicat la directora general de Comerç i Empresa, un cop testat i comprovat el seu èxit. Durant els primers mesos de funcionament del SEERF s’ha ajudat 80 emprenedors. D'ells, ja hi ha 13 amb plans d'empresa acabats, 48 estan en fase de maduració de la idea, 17 s'han derivat a l'Oficina de l'Emprenedor i als col·laboradors i només dos han resultat inviables.

El SEERF és fruit del desenvolupament normatiu de la Llei de l'Emprenedor i la Micro, Petita i Mitjana Empresa, la primera llei aprovada en aquesta legislatura. Fomenta la cultura emprenedora i es desenvolupa gràcies a la col·laboració publico-privada a través de borses de professionals. El programa, executat per l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) i la Societat de Garantia Recíproca ISBA, compta amb el suport de 15 entitats col·laboradores.

Enllaços a la informació del programa:
http://www.idi.es/web/servicios.php/108
http://www.isbasgr.es/SEERF-Suport-a-Emprenedors-i-Empreses-en-la-Recerca-de-Financament_002

Maó, 9 de juliol de 2014.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS