Notícies i actualitat

El Consell Insular reprèn el projecte LIFE+BOSCOS

Data : 06/07/2014

Des del passat dia 1 de juliol, la Conselleria de Medi Ambient, a través de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, ha tornat a posar en marxa el projecte LIFE+BOSCOS: “Gestió Forestal Sostenible a Menorca en un context de canvi climàtic”.

El projecte, cofinançat pel programa LIFE+ de la Unió Europea, havia iniciat les seves activitats el gener de 2009 i tenia una durada prevista de quatre anys. Tot i això, el desembre de 2012 va haver de quedar paralitzat per problemes pressupostaris. Ara, una vegada esmenats aquests desajusts gràcies a la política de control de la despesa corrent i de priorització de les inversions, la conselleria de Medi Ambient dirigida per Fernando Villalonga l`ha posat de nou en marxa amb una durada d'un any, fins a 30 de juny de 2015, i un pressupost de 456.000€ per acabar les accions que havien quedat pendents. Igualment, s'ha pogut recontractar l'equip original del projecte format per tres tècnics, un cap de brigada i un auxiliar administratiu.

Una de les principals actuacions que es durà a terme els pròxims mesos és la realització dels treballs forestals demostratius planificats en les deu finques pilot del projecte, les quals ja van ser objecte d'ordenació amb un Pla de Gestió Forestal Adaptatiu en l'anterior fase del LIFE+BOSCOS. Els convenis signats amb aquestes finques segueixen vigents i tots els propietaris han comunicat el seu interès per seguir col·laborant amb aquesta iniciativa. Així doncs es preveu començar les feines aquesta tardor mitjançant la contractació d'una desena d’empreses forestals locals.

Altres accions programades durant aquest any seran: la construcció d'una ruta didàctica, l'organització d'unes jornades de capacitació per a propietaris i gestors agroforestals i l'edició d'una guia de bones pràctiques de gestió forestal que inclourà l'anàlisi dels resultats de les actuacions a les finques pilot. Així mateix, durant aquests dotze mesos s'organitzaran xerrades i excursions guiades dirigides a estudiants i població general per divulgar la importància dels sistemes forestals a l'hora d'adaptar-nos al canvi climàtic.

“Els objectius inicials del projecte (adaptació al canvi climàtic, gestió forestal sostenible i sensibilització a la població) segueixen essent totalment vigents. Per aquest motiu la reactivació del projecte és una boníssima notícia pels boscos de l'illa i pel sector primari, però també per tots aquells a qui els agrada gaudir d'un bosc i un medi ambient en bon estat”, explica el conseller Villalonga.

Maó, 6 de juliol de 2014

Més informació:
www.lifeboscos.cime.es


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS