Notícies i actualitat

El Consorci inicia el procés participatiu per a la revisió del Pla Director Sectorial d’Infraestructures de gestió de residus no perillosos

Data : 24/01/2018

El Consorci de Residus i Energia de Menorca ha iniciat la fase de revisió del Pla Director Sectorial d’Infraestructures de gestió de residus no perillosos. El Consell Insular, seguint amb les polítiques de participació ciutadana, ha encetat un nou procés participatiu, dirigit al conjunt de la ciutadania, davant la rellevància que suscita la gestió dels residus, especialment en una illa amb una gran part del territori protegit i declarada Reserva de Biosfera, com Menorca.

La primera actuació del procés consisteix en la creació de la Taula de Residus de Menorca, per a la què s'ha convocat a administracions locals, associacions de veïns, associacions empresarials, empreses del sector dels residus, entitats ecologistes, entre d'altres. La finalitat d'aquesta actuació col·laborativa és impulsar un procés de participació i generar un debat públic entorn de la gestió dels residus. L’objectiu és diagnosticar els punts crítics d’aquesta gestió i recollir propostes d’actuació i poder prioritzar-les en el temps.

La primera sessió de la Taula de Residus de Menorca se celebrarà el divendres, 26 de gener de 2018, de 10.00 a 12.00 hores, al Centre de Convencions des Mercadal, sent aquesta sessió l’inici del procés de participació ciutadana. Entre els temes de debat d’aquesta primera sessió es troben la recollida selectiva, la matèria orgànica i el compostatge, la reutilització de residus, els RAEE (residus d’aparells elèctrics i electrònics), el sector comercial, les tarifes de gestió de residus, les deixalleries i les mesures de prevenció.

Es pot confirmar assistència via telefònica al 971 35 62 51 o a reserva.biosfera@cime.es.

Maó, 22 de gener del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS