Notícies i actualitat

L'assemblea general dels IGA ha decidit que Menorca organitzi aquesta competició el 2019

Data : 30/06/2014

ImatgeA la 24 assemblea general dels International Island Games Association, celebrada entre el 26 i el 28 de juny a Jersey, es va decidir que Menorca organitzarà aquesta competició esportiva en l'edició de l'any 2019.

A aquest esdeveniment va acudir per defensar la candidatura de Menorca el conseller d'Esports i president d'IGA Juanjo Pons, el secretari Antonio Olives i la coordinadora Flor Arrighi qui formen part del Comitè Executiu IGA Menorca.

Al principi i després de la presentació de les diferents candidatures en l'última reunió de l'assemblea general de l'any 2013, celebrada a Bermudes, estava previst que Menorca organitzaria aquests jocs el 2021, tot i que el conseller Juanjo Pons va fer el possible en tot moment per optar a ser seu dos anys abans, el 2019.

Però les Illes Fèroe, les que en principi havien de organitzar-los en 2019, van renunciar finalment perquè no estava clar que tinguessin llistes les seves instal · lacions esportives per a aquesta data. En aquest moment, el president dels International Island Games, Jorgen Pettersson, i després de rebre el dossier enviat per Menorca on es detallava el primer esborrany d'instal · lacions, allotjament i transport que s'estava treballant per a Menorca 2021, sol · licita a Menorca avançar la seva candidatura com a organitzadora dels Jocs a certificar la bona feina feta a Menorca.

Es va prendre aquesta decisió d'última hora després d'una profunda anàlisi i d'estudiar diferents aspectes pel que fa a l'organització d'uns macro Jocs, ja que Menorca albergarà al voltant de 5.000 persones durant una setmana al mes de juny.

"Per Menorca serà una oportunitat positiva no només dins de l'àmbit esportiu sinó també en l'àmbit turístic, cultural i social de l'illa, és el moment de treballar conjuntament perquè Menorca sigui un gran amfitrió esportiu i social", ha afirmat el conseller Juanjo Pons, al seu retorn d'aquest viatge amb aquest important anunci.

L'itinerari d'aquesta assemblea general va començar el dijous 26 a les 08:00 quan el Comitè organitzador de Jersei, seu dels propers Jocs IGA 2015, va mostrar als representants de les 23 illes assistents les instal · lacions esportives de vela, golf, natació, tir amb arc , tir olímpic, tennis, futbol i triatló. Un recorregut per la part nord-oest i sud-oest de l'illa que va durar aproximadament 8 hores. A la tarda tots els membres de l'assemblea van ser rebuts a la seva residència de St Helier per Sir. John McColl governador Britànic a l'illa i posteriorment van assistir a una recepció del govern insular al castell de Mont Orgueil, al districte de Gorey.

Divendres 27 es va visitar el Howard Davis Park, situat al sud-est de l'illa, el qual serà el futur escenari de la cerimònia d'obertura dels Jocs, a més es van visitar les instal · lacions esportives d'atletisme, tennis de taula, bàsquet, voleibol, ciclisme , vòlei platja i bàdminton ubicades al centre i sud est. A la tarda el Comitè Executiu va fer un recorregut pels diferents allotjaments de Jersey per decidir on albergarà a expedició menorquina.

Dissabte 28 a les 09:00 i durant tot el matí va tenir lloc pròpiament la Annual General Meeting en la qual el conseller d'Esports, Juanjo Pons, va presentar a Menorca com a futura seu dels Jocs de 2019.

Maó, 30 juny 2014


 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS