Notícies i actualitat

El Consell Insular avança amb la revisió del PTI

Data : 19/01/2018

La Presidenta i consellera d’Ordenació del Territori i Turística, Susana Mora, la vicepresidenta primera, Maite Salord, la vicepresidenta segona, Cristina Gómez, i el director insular d’Ordenació del Territori, Eduard Soriano, han presentat aquest matí en roda de premsa el document d’avanç de revisió del Pla Territorial Insular de Menorca (PTI).

Aquest document representa una nova fita assolida dins del pacte de govern dels tres grups que representen l’actual equip de govern del Consell i que avança en el recorregut d’aprovació del PTI. Així com ha explicat Mora «amb aquesta revisió el que es fa és avançar cap a nous objectius de sostenibilitat, sempre tenint present la nostra qualitat com a Reserva de Biosfera. Donam continuïtat sobre el model territorial existent: ni el transformam ni el canviam».

Recordam que el PTI és l’eina que garanteix la preservació del model territorial de la nostra illa i que pretén, a través de l’ordenació territorial, buscar l’equilibri entre el desenvolupament econòmic, social i territorial a partir de l’eix transversal de la sostenibilitat. Aquest equilibri es veu reflectit en la nostra identitat com a Reserva de Biosfera el que ens obliga a seguir defensant al mateix temps que potenciar fent passes cap endavant cap a polítiques que ens facin mereixedores d’aquest distintiu.

La Presidenta del Consell, Susana Mora, ha avançat les principals línies d’actuació que abarcarà la revisió del PTI i que permetrà avançar en matèries que necessiten d’un nou impuls: paisatge i patrimoni, recursos hídrics, turisme, mobilitat i energies renovables. Entre aquestes actuacions, Mora ha destacat que «és imprescindible avançar en les actuacions que ens permetin mantenir i garantir la qualitat dels nostres recursos hídrics. També esdevé clau avançar en matèria d’energies renovables, fet que ha d’anar lligat amb avanços en matèria de mobilitat».

Per la seva banda, Salord ha volgut reiterar «la importància de l’avanç del PTI perquè és un dels punts claus dels acords de governabilitat dels tres partits que formam equip de govern. És un compromís que agafam un poc fora de temps, ja que hauria d’haver fet l’anterior equip de govern, al 2013 i nosaltres amb voluntat ferma ho estem portant terme».


Procés participatiu
L’objectiu de l’actual equip de govern és tenir el màxim consens possible i per això s’ha iniciat un procés participatiu. Com explica Gómez «teníem clar que era imprescindible que el PTI hagi nascut d'un procés participatiu on s'ha implicat la societat menorquina, ja que són ells, no només les entitats o agents principals dels sectors implicats, sinó la ciutadania en el seu conjunt, qui han de ser els guies que permetin desenvolupar un pla territorial insular acord al seu territori i pensat per la seva població».

El procés participatiu ha consistit amb la creació de quatre meses de debat: medi ambient i medi rural, model territorial, infraestructures i turisme. També ha comptat amb entrevistes individualitzades amb els representants dels principals sectors. En total, han participat un centenar de persones i que representen a més de 50 entitats de tota l’illa de diferents sectors.

A més a més, una de les claus de l’actual equip de govern és impulsar la transparència i la participació ciutadana. Per això, es va obrir una pàgina web on tothom interessat podia participar i aportar el seu punt de vista sobre les diferents temàtiques que incorpora el PTI mitjançant un qüestionari i una bústia de suggeriments.

En total, es calcula que a través d’aquest procés participatiu han participat fins ara més de 600 persones. Aquest procés que ha estat present des de l’inici de l’elaboració d’aquest document ho estarà durant totes les fases del procés de redacció del PTI.


Maó, 19 de gener de 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS