Notícies i actualitat

Natura i cultura en el dia central de Balears a Fitur

Data : 18/01/2018

La declaració de la Reserva de Biosfera, que enguany compleix 25 anys, i el Festival de Cinema de Menorca han estat els dos grans arguments amb què Menorca s’ha presentat a la segona jornada de FITUR.

Les reunions mantingudes amb diferents agents turístics han servit per confirmar la línia de feina engegada per la FFTM i el sector empresarial i orientada a equilibrar la comercialització de places entre la touroperació i la venda directa.Natura i cultura són les fortaleses que Menorca ha exhibit en la segona jornada de FITUR. La declaració de la Reserva de Biosfera, que enguany compleix 25 anys, i el Festival de Cinema de Menorca han estat els dos grans arguments amb què l’illa balear s’ha presentat a un dels certàmens firals més importants del món.

La consellera de Promoció Turística, Maite Salord, ha estat l’encarregada d’explicar a representants institucionals i periodistes els valors que fan de Menorca un referent en matèria de sostenibilitat. “En tots aquests anys en els quals les polítiques de curt termini han transformat per complet la Mediterrània -ha relatat la consellera- els menorquins hem sabut mantenir el rumb i hem aconseguit harmonitzar, com pocs territoris al món, l’activitat econòmica, la cohesió social, el dinamisme cultural i la protecció del medi ambient”.

Però més enllà de fer èmfasi en tot allò assolit, Salord ha optat per parlar de futur. I en el futur més immediat, Menorca s’ha fixat dos grans objectius, tots dos amb la mar com a protagonista: un, l’ampliació de la declaració de la Reserva de la Biosfera i, l’altre, la creació d’una reserva marina a la costa sud-est.

Medi ambient i activitat econòmica
En aquest sentit, Maite Salord ha recalcat els efectes beneficiosos que les polítiques sostenibles tenen no
només en l’entorn, sinó en l’activitat econòmica. “Són iniciatives d’envergadura que redundaran en un millor coneixement i protecció de l’entorn, i també en la millora de la qualitat de la destinació”. El vídeo de submarinisme presentat avui amb el claim “Pure water, pure island” vindria a reforçar aquesta idea.

Aquests conceptes han vehiculat també l’acte de presentació dels dos primers ferris de Baleària propulsats per gas natural liquat, en el qual ha estat present la delegació menorquina. Adolfo Utor, president de la naviliera, ha confirmat que en breu el primer d’aquests “vaixells intel·ligents” començarà a navegar en aigües balears –està previst que sigui lliurat a la companyia principis de febrer. Salord ha expressat la idoneïtat que un vaixell d’aquestes característiques connecti una illa declarada Reserva de Biosfera.

Festival de Cinema de Menorca
L’accent cultural menorquí a FITUR l’ha posat el Festival de Cinema de Menorca, que ha comptat amb el suport del cineasta Fernando Colomo. La cita cinematogràfica celebrarà la seva tercera edició entre el 16 i el 21 de juliol.

Inés Garrell, directora del festival, ha avançat algunes de les activitats programades, com ara la Mostra de Dones al Cinema, la trobada SomFestivals, la iniciativa SomBio, vinculada al 25è aniversari de la Reserva de Biosfera, el concurs de curtmetratges Imagesport i les nits temàtiques de gastronomia i cinema Cooking Films.

Inputs positius
La Fundació Foment del Turisme de Menorca ha continuat recollint bones impressions de les reunions mantingudes avui amb companyies aèries, touroperadors i agències online. A grans trets, els diferents interlocutors han confirmat les previsions avançades ahir pels directius de les oficines espanyoles de turisme a Londres, París i Munic. Del mercat nacional no es tindran dades fins més avançat l’any.

Una de les idees que sobresurt de totes les entrevistes mantingudes en aquests dues jornades és la confirmació de la línia de feina engegada per la FFTM amb el vistiplau del sector i orientada a equilibrar la comercialització de places entre la touroperació i la venda directa.

Les xifres facilitades per Jet2, companyia que combina touroperació i venda directa, són suficientment eloqüents: incrementa la capacitat aèria en dos dígits i aplica un important repunt a l’octubre. També les compartides per una important agència online alemanya, que ha confirmat el bon ritme de venda de places des de Düsseldorf, Colonia i Frankfurt, ciutats connectades amb Menorca per les companyies Eurowings i Lufthansa.

“Aquestes dades ens confirmen que anem pel bon camí, que hem de persistir en l’estratègia adreçada a
equilibrar les arribades”, ha explicat la consellera Maite Salord. Aquesta estratègia inclou accions promocionals de diferent tipologia, com ara press trips, fam trips, màrqueting digital i especialitzat, i també accions amb companyies aèries. “Menorca desperta interés en els diferents mercats europeus però tenim un condicionant: som una illa petita amb un volum de negoci atractiu però moderat si el comparem amb altres destinacions. Les companyies aèries són, per tant, un partner necessari en la nostra estratègia turística”, ha afegit.


Madrid, 18 de gener del 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS