Notícies i actualitat

Deu menorquins a Impulsa, el fòrum de joves emprenedors més important del panorama nacional i internacional, gràcies a les gestions del Consell

Data : 25/06/2014

Entre demà dijous i divendres tindrà lloc al Palau de Congressos de Girona la cinquena edició del Fòrum Impulsa, el punt de reunió de joves emprenedors més important del panorama nacional i internacional, aquesta vegada amb la participació de 10 persones procedents de Menorca.

I és que, gràcies a les gestions fetes els darrers mesos per la consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz, la Fundació Príncep de Girona ha becat 10 joves emprenedors de l'illa perquè puguin assistir a les diferents conferències i tenguin l'oportunitat d'establir contactes, tant presencialment com mitjançant el treball en xarxa (networking). Per la seva part, la Fundació La Caixa paga els seus desplaçaments.

L'objectiu genèric d'aquest fòrum, creat per la Fundació Príncep de Girona, adscrita a la Casa Reial, és descobrir i proposar les condicions educatives, tecnològiques, econòmiques, polítiques i socials necessàries per convertir milers de joves inquiets en creadors de progrés a través d'iniciatives en tots els àmbits: cientificotecnològic, empresarial i social, esportiu i artisticocultural.

Enguany el seu títol és “Oberts i Col·laboratius”. Per aquest motiu, en la seva cinquena edició el Fòrum vol convertir-se en un altaveu de projectes i iniciatives d’èxit basades en la col·laboració. Com a exemples d'aquest lema, alguns dels ponents són Jimmy Wales, el creador de la Wikipedia, o Antonin Léonard, fundador de OuiShare, organització europea que té la vocació de construir una societat col·laboradora, amb la participació de ciutadans, institucions i empreses.

Segons aquest esquema, el Consell Insular ja coordina projectes de col·laboració, com per exemple el Grup de Joventut que impulsa el Departament de Benestar Social i Joventut amb l'objectiu que siguin els mateixos joves els que consensuïn les àrees d'interès en les quals cal focalitzar les polítiques de joventut insulars, sent la formació, l'ocupació i un major suport a les iniciatives professionals/empresarials dels joves els principals temes d'interès per al jovent.

Les conselleres de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz, i de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, acompanyen als joves becats, que han accedit a aquesta beca després de presentar un projecte d'empresa o una empresa ja constituïda davant un jurat format per la presidenta d'Injove, la seva vicepresidenta, el cap del Servei de Joventut del Consell Insular, una persona que representa Innovem i una altra del Grup de Joventut.

Com que la finalitat que inspira Innovem, a Menorca, és similar al Fòrum Impulsa de Girona, tres de les 10 places s'han reservat per als projectes amb millor puntuació de l'edició d'enguany de Joves Empresaris.

«És important que la joventut emprenedora de Menorca sigui present en aquest important fòrum de col·laboració i intercanvi d'idees i talent», explica la titular de Benestar Social i Joventut.

Per la seva banda, la consellera Pilar Pons, recorda que el Consell de Menorca coordina una iniciativa amb un esperit similar al d'Impulsa, com per exemple el Pla + TIC, programa que vol apropar la societat de la informació al conjunt de la societat i que ha beneficiat 460 persones en la seva primera edició.

El mateix rei Felip VI serà la persona encarregada de donar els premis als guardonats al Fòrum Impulsa.

Maó, 25 de juny de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
http://es.forumimpulsa.org/
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS