Notícies i actualitat

La propera reunió de la Xarxa Mundial de Reserves de Biosfera d’Illes i Zones Costaneres tindrà com a blocs temàtics el canvi climàtic i el desenvolupament sostenible

Data : 18/06/2014

La propera reunió de la Xarxa Mundial de Reserves de Biosfera d’Illes i Zones Costaneres tindrà com a blocs temàtics el canvi climàtic –per part de Jeju– i el desenvolupament sostenible, aquest darrer a càrrec de Menorca. Així s’ha acordat a l'illa de Palawan, Filipines, durant la segona jornada de la celebració de la quarta reunió de grup, en la qual han participat, per la reserva de biosfera de Menorca, el conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga; el director insular José Luis Orfila; el doctor en Biologia Juan Rita, de la Universitat de les Illes Balears, i el representant del Ministeri d'Alimentació, Agricultura i Medi Ambient d'Espanya, Álvaro Torres.

També hi eren presents, per part de la Unesco i el programa MaB (Home i Biosfera), el director i coordinador de la Xarxa, el doctor Miguel Clusenner, a més de diferents representants de l'illa de Palawan i del govern regional de Filipines.

Així mateix, s'ha acordat que la reserva de biosfera de Menorca editi un llibre sobre aquesta quarta reunió que reflecteixi els casos pràctics de les reserves de biosfera en la seva lluita contra el canvi climàtic. La posada en comú de tota aquesta informació a través dels webs d'UNESCO, Jeju i Menorca, és un altre dels acords adoptats.

En la segona jornada de la quarta reunió de la Xarxa Mundial de Reserves de Biosfera d'Illes i Zones Costaneres s'han exposat les presentacions d'Europa i s'ha mantingut una reunió reduïda entre els coordinadors de la UNESCO, el Ministeri d'Alimentació, Agricultura i Medi Ambient d'Espanya, i els representants governamentals de Jeju i Menorca.

Aquesta quarta reunió de la Xarxa Mundial de Reserves de Biosfera d'Illes i Zones Costaneres ha comptat amb la participació de 27 reserves de la biosfera d'Austràlia, Àfrica, Àsia, Amèrica Llatina i Europa, quatre de les quals són espanyoles (Menorca, Gran Canària, El Hierro i La Palma).

Maó, 18 de juny de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS