Notícies i actualitat

El president Bauzá presideix la III Mesa de Batles pel Turisme de Menorca

Data : 17/06/2014

ImatgeEl president del Govern, José Ramón Bauzá, ha presidit aquest horabaixa la tercera edició de la Mesa de Batles pel Turisme de Menorca, que ha tengut lloc a la seu del Consell de Menorca, i a la qual també han assistit el president del Consell de Menorca, Santiago Tadeo; el conseller de Turisme i Esports, Jaime Martínez; la consellera de Turisme del Consell, Salomé Cabrera, i el director de l'ATB, José Marcial
Rodríguez.

La reunió ha comptat amb l'assistència de batles i representants dels municipis de l'illa i s'ha centrat en els Plans de Desenvolupament Turístic Municipals, en la situació de l'Aparador Turístic Intel·ligent, en la convocatòria de subvencions en espècie i en el Pla Integral de Turisme 2015-2025.

Tots els municipis de Menorca tenen aprovat i han presentat el seu Pla de Desenvolupament Turístic Municipal. El president del Govern ha ressaltat la importància d'aquests plans, ja que el seu objectiu és "afavorir la desestacionalització i ajudar a la diversificació i a incrementar la qualitat de l'oferta".

Durant la Mesa, Bauzá ha destacat també el moment en què es troba el projecte Aparador Turístic Intel·ligent (TIE), que "serà l'eix fonamental en què basarem el nostre model turístic a partir d'ara". En aquest sentit, tots els municipis col·laboren en bolcar els seus propis recursos turístics i es constitueix com una eina "essencial per als propers anys".

"La col·laboració de tots els municipis és essencial per dotar-lo de continguts", ha explicat sobre el TIA, del qual també ha assenyalat que "ens situa com una destinació turística d'avantguarda que aposta per les noves tecnologies".

El president també ha volgut traslladar a la Mesa de Batles de Menorca les dades que va avançar ahir a la celebrada a Mallorca sobre la recent adjudicació del contracte per al servei de disseny, desenvolupament i implementació del TIE. Això suposarà una inversió d'1,8 milions i permetrà donar el pas definitiu perquè, en el termini d'un any, aquesta plataforma -i tots els seus continguts i recursos- estiguin disponibles per a tothom qui vulgui consultar-la, ja siguin turistes, ciutadans, empresaris o inversors.

Quant a la primera convocatòria de subvencions en espècie de 2014, per a la promoció de producte s'han presentat cinc projectes en total i en l'apartat d'esdeveniments són cinc els que han obtingut ajuda.

Finalment, s'ha explicat als batles i representants municipals el nou Pla Integral de Turisme en què ja s'està treballant i que abastarà de 2015 a 2025. L'aspecte més destacat és que es centrarà en el desenvolupament d'una sèrie de plans específics, com ara un Turisme i Esport, un altre de Desestacionalització Turística i un tercer pla per al Mercat Nacional.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS