Notícies i actualitat

La FFTM reforça a Fitur la imatge de Menorca com a illa verda

Data : 15/01/2018

Coincidint amb la celebració del 25è aniversari de la declaració de l’illa com a Reserva de Biosfera i l’impuls de noves iniciatives per preservar la mar, la FFTM dedicarà l’acte central de Menorca a posar en valor la riquesa marina i promocionar una activitat en auge: el submarinisme.

Així mateix, la delegació menorquina encapçalada per la consellera Maite Salord es reunirà amb companyies aèries, operadors turístics i oficines espanyoles de turisme per assegurar el bon funcionament de la temporada 2018.


Aquest dimecres, 17 de gener, arrenca una nova edició de la Fira Internacional del Turisme de Madrid (FITUR). La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) assisteix amb una extensa agenda de reunions amb responsables de companyies aèries, operadors turístics, oficines espanyoles de turisme i agències online, entre altres agents.

La consellera de Promoció Turística, Maite Salord, i el director insular de Promoció Turística, Isaac Olives, viatjaran demà a la capital per assistir al Fòrum de Lideratge Turístic d’Exceltur, en el qual participarà la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol. Enguany, l’Aliança per a l’Excel·lència Turística debatrà sobre “Com créixer sosteniblement i agilitzar la transformació digital”.

Menorca, Reserva de Biosfera
Les trobades amb responsables d’empreses i entitats turístiques es concentraran els dies 17 i 18. Aquest darrer serà, a més a més, el Dia de les Illes Balears a FITUR. En aquesta ocasió, la FFTM centrarà el seu discurs en el 25è aniversari de la declaració de Menorca com a Reserva de Biosfera, fent especial incidència en dues de les grans iniciatives impulsades aquest any, l’ampliació de la Reserva de Biosfera cap al mar i la creació d’una nova Reserva Marina en la costa sud-est de l’illa, i vinculant-les a una activitat en auge: el submarinisme. La FFTM presentarà un vídeo específic i material promocional sobre aquest producte.

“El 2018 és un any d’importància capital per a la nostra illa. Celebrem els 25 anys de la Reserva de Biosfera, una distinció que vam merèixer per estar a prop del que avui tothom aspira a assolir: la sostenibilitat. Per a nosaltres aquest any és un punt de partida, el lloc des del qual impulsar-nos per assolir nous reptes de futur”, explica la consellera Maite Salord.

Entre aquests reptes es troba la necessitat de consolidar la imatge de Menorca com la d’una illa verda i posicionar-la com a referent en turisme de naturalesa a la Mediterrània, un espai excessivament transformat per polítiques i projectes de curt termini. En aquest sentit, cal entendre iniciatives de calat com les que amplien les responsabilitats de Menorca com a Reserva de Biosfera.
D’altra banda, la FFTM també donarà suport a la presentació a FITUR del Festival de Cinema de Menorca, una activitat amb gran projecció que enriqueix l’oferta de l’illa, la reforça com a destinació cultural i, al mateix temps, actua com a reclam per a un determinat perfil de visitant.

Gestió públic-privada
La feina coordinada amb el sector empresarial ha estat una constant en l’activitat recent de la FFTM i continuarà sent un dels eixos que marcarà la gestió en el futur. “Tenim un objectiu compartit amb els empresaris: fer de Menorca una destinació turística de qualitat i amb una forta projecció exterior”, afirma la consellera.

Aquest gran objectiu conté altres metes, com ara millorar la connectivitat aèria, aconseguir un major dinamisme en els mesos de primavera i tardor, incrementar la rendibilitat econòmica i social i dinamitzar el mercat laboral. “Són propòsits ambiciosos que requereixen de la unitat d’acció. Tots som conscients d’això i tenim molt clar que l’única via per a assolir-los és treballar braç a braç”, conclou Salord.

Maó, 15 de gener del 2018


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS