Notícies i actualitat

La Comissió d’Accessibilitat del Consell Insular de Menorca ja treballa en l’aplicació de la Llei 8/2017 d'Accessibilitat Universal

Data : 15/01/2018

La Comissió d’Accessibilitat del Consell Insular de Menorca ja treballa en l’aplicació de la Llei 8/2017 d'Accessibilitat Universal de les Illes Balears que obliga a les administracions a assolir un compromís seriós per aconseguir unes poblacions més accessibles.

Cal recordar que aquesta comissió, formada per representants del Consell, ajuntaments, Fundació per a Persones amb Discapacitat Illa de Menorca i diferents col·legis professionals, s'ha constituït durant aquest mandat, a iniciativa del departament de Cooperació Local, amb el convenciment que l’accessibilitat és un tema de caràcter transversal que és molt necessari impulsar de forma decidida.

La comissió treballa per fer possible un entorn apte per al màxim nombre de persones, en condicions de confort, seguretat i igualtat. La consellera de Cooperació Local, Maite Salord, afirma que “no podem oblidar que a Menorca hi ha moltes persones amb diversitat funcional que necessiten viure en uns municipis i ciutats accessibles, en una illa inclusiva i turísticament accessible. Un entorn dissenyat per a tothom suposa un benefici per al conjunt de la societat, atès que totes les persones són susceptibles de tenir limitacions o condicionants en algun moment de la vida. A la vegada, és un element fonamental per aconseguir una societat basada en la igualtat de drets i d'oportunitats”.

Les competències del Consell Insular de Menorca vénen determinades en l’article 6.2 de la llei i són:

a) Establir criteris i mecanismes per garantir l’aplicació coordinada de la normativa d’accessibilitat en tot el territori insular.

b) Dur a terme l’activitat del foment de la matèria d’accessibilitat universal.

c) Controlar el compliment del que estableix aquesta llei, i també dur a terme la funció inspectora i la potestat sancionadora, en l’àmbit de les seves competències.

Per tant, des del Consell Insular de Menorca, es treballarà en dues direccions: amb els ajuntaments de l’illa, a través de la Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca, perquè es prengui un compromís d'anar duent a terme actuacions per millorar l'accessibilitat als municipis; i amb el Govern de les Illes Balears perquè s'impliqui en l'aplicació de la llei.

“Una altra de les tasques a posar en marxa és tot allò referit al turisme accessible. L’Accessibilitat Universal és transversal i engloba tot el que es troba en el nostre voltant, bé sigui a nivell urbà com de serveis. Per això, s’ha de tenir en compte que la idea que volem donar de Menorca, com a destinació turística, sigui la d’una illa accessible per a tots, a nivell d’allotjament, de transport, d’oci, de cultura i patrimoni, de natura, etc.”, ha avançat la consellera Maite Salord. L’objectiu és treballar a favor de la plena inclusió de les persones, en l’Accessibilitat Universal, i en el posicionament futur de Menorca com a destinació turística accessible i inclusiva aportant una visió de futur i diferenciació respecte a altres destinacions turístiques, a nivell estatal, europeu i mundial.

El Consell Insular de Menorca ha publicat a la web de la institució insular una secció pròpia amb tota la informació que fa referència a la Comissió d’Accessibilitat (http://www.cime.es/Contingut.aspx?IdPub=44870) ; així com de l’aplicació de la Llei 8/2017 d'Accessibilitat Universal de les Illes Balears.


Maó, 15 de gener de 2018

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS