Notícies i actualitat

El Consell estalviarà 226.000 euros gràcies a la millora de les condicions del primer préstec concertat arran del pla Montoro de pagament a proveïdors

Data : 16/06/2014

La Conselleria de Serveis Generals, Treball i Innovació ha presentat una proposta al ple insular que suposarà un estalvi de 226.000 euros gràcies a la rebaixa del tipus d'interès de les condicions econòmico-financeres del primer préstec que va concertar amb l'Administració central per poder fer front a la necessitat de pagament de factures a proveïdors, el conegut Pla Montoro.

Segons aquest acord, el Consell Insular ha aconseguit l'autorització del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques per optar a la millora de les esmentades condicions del primer préstec.

I és que el dia 10 d'aquest mes es va publicar al BOE una ordre del Ministeri de Presidència on es fixaven els requisits necessaris per poder accedir a aquesta millora, sent la data límit per realitzar aquesta sol·licitud el 21 de juny.

Segons l'ordre ministerial, els requisits per optar a aquesta millora del préstec són:
1. Adhesió automàtica al Punt general d'entrada de factures electròniques que impulsa l'Estat, iniciativa que té per objectiu facilitar la presentació telemàtica de factures per part dels proveïdors, precisament per facilitar el seu pagament. De fet, aquest tràmit esdevindrà obligatori a partir de gener de 2015.
2. Adhesió automàtica a la plataforma Emprendre en 3, amb l'objectiu d'impulsar i agilitzar els tràmits per a l'inici de l'activitat empresarial.
3. Substituir al meny del 30% de les vigents autoritzacions i llicències d'inici d'activitat econòmica per declaracions responsables.

La consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, manifesta que “amb aquesta proposta aconseguim dos objectius clarament positius: per una part suposa un estalvi important de recursos, 226.000 euros, que podrem destinar a altres accions necessàries i, per altra, es fa una passa més per assolir l'agilització administrativa facilitant la gestió dels tràmits als ciutadans."

Aquesta proposta ha estat debatuda per urgència al ple ordinari de juny al Consell Insular i aprovada per unanimitat.


Maó, 16 de juny de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS