Notícies i actualitat

El Consell redueix el seu endeutament en més de mig milió d'euros

Data : 15/06/2014

La consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació durà a aprovació del Ple, en la sessió del mes de juny, una proposta per amortitzar anticipadament un dels dos préstecs que el Consell de Menorca concertà per poder atendre el pagament de factures, mecanisme popularment conegut amb el nom de Pla Montoro; concretament l'import del segon préstec que suma la quantitat de 501.891,61 €.

Aquest fet és possible gràcies que per primera vegada en nou anys el Consell de Menorca ha aconseguit tancar els comptes del 2013 amb un romanent de tresoreria en positiu per valor de 850.000 €.

Cal recordar que el Consell de Menorca està sotmès a un pla d'ajust, que es va elaborar el 2012 precisament per poder acollir-se al pla de pagament de proveïdors que l'Estat va impulsar aquell any. L'amortització anticipada d'aquest préstec és una passa més per poder aconseguir els objectius d'aquest pla, que pretén donar estabilitat als comptes de la principal institució de l'illa de Menorca.

«El control sobre els comptes públics és essencial, i avui podem dir que el Consell de Menorca és més estable i pot atendre les seves obligacions amb garanties. Podem pagar els proveïdors i continuar oferint els serveis públics que els menorquins necessiten, amb una institució menys endeutada», explica la consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons.

Maó, 15 de juny de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS