Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca dedica 44.000 euros per promocionar i donar suport a actuacions de dinamització dels nuclis urbans i foment del comerç minorista

Data : 13/06/2014

El president de Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, al costat del conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Vilallonga, ha signat avui un conveni de col·laboració amb tots els ajuntaments de l'illa per a la promoció de les actuacions de dinamització que es duen a terme en els nuclis urbans de l'illa, amb l'objectiu de fomentar el comerç minorista.

S'han signat vuit convenis de col·laboració per un import total de 48.400 euros. El Consell Insular n’aporta el 90 %, amb 44.000 euros, i el restant 10 % l'aporten els ajuntaments, amb un total de 4.400 euros.

Els imports establerts es van fixar segons el nombre d'habitants de cada municipi. Per als municipis de major nombre d'habitants (Maó i Ciutadella) l'import de la subvenció és de 8.000 €; per als municipis més petits (es Migjorn, Ferreries, es Castell i Sant Lluís) 4.500 €, i per als municipis mitjans (Alaior i es Mercadal) 5.000 €.

A través d’aquests convenis de col·laboració es podran realitzar fins a divuit actuacions de promoció, divulgació i suport als comerços i centres urbans de l'illa de Menorca, de les quals podem destacar:

La Fira Gastro-Mo a la ciutat de Maó, la Setmana Britànica as Castell, el Programa de foment d'activitats a Sant Lluís, l'exposició d’eines i feines del camp a Alaior, els mercats artesanals des Mercadal i Fornells, els Dimarts i Diumenge as Migjorn, les actuacions i plànol dels comerços de Ferreries, així com també la Fira del Producte Local de Menorca, els mercats agraris o les nits del vi de Menorca a Ciutadella.

El president del Consell Insular de Menorca recorda que un dels objectius del Consell en el marc d'aquest conveni és donar suport a les activitats dutes a terme pels ajuntaments en el seu municipi a favor del petit comerç i divulgar i donar suport als productes de Menorca.

En aquesta línia de treball, la setmana passada es va signar el conveni de col·laboració amb l'Associació de Comerciants de Menorca per un valor de 15.000 euros per a la realització d'accions de promoció i formació a favor del sector del comerç minorista.

Per la seva banda, el conseller d'Economia, Medi ambient i Caça, Fernando Vilallonga, ha valorat molt positivament la tasca que desenvolupen les diferents entitats locals a favor del petit comerç, la dinamització dels centres urbans i el foment dels productes locals de l'illa, així com les campanyes de promoció per part d'Ascome, entitat que representa més de 400 comerços de tota l'illa.

S'ha aconseguit, entre l'Associació de Comerciants de Menorca, dependent de PIME, els vuit ajuntaments de l'illa, el Consell Insular i els mateixos comerciants dels centres urbans, desenvolupar durant aquest any 2014 més de vint accions de promoció, divulgació i dinamització de centres urbans.Maó, 13 de maig de 2014
ACTUACIONS AJUNTAMENTS:

Maó:
Fira Gastro-Mo

Alaior
Exposició d’eines i feines del camp de Menorca
Exposició de vaques de Menorca.

Sant Lluís
Programa d'esdeveniments i activitats del centre
Accions vàries de dinamització comercial

Es Castell
Setmana Britànica
Setmana de formació del comerç
Guia del comerç des Castell

Es Mercadal
Jornades Gastronòmiques
Activitats musicals i culturals
Mercat artesà des Mercadal
Mercat artesà de Fornells

Es Migjorn
Dimarts as Migjorn
Diumenge as Migjorn

Ferreries
Activitats musicals i actuacions culturals
Plànol dels comerços per a turistes

Ciutadella de Menorca
Mercats agraris de Ciutadella
Fira del Producte de Menorca
Nits del Vi de Menorca


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS