Notícies i actualitat

Salomé Cabrera demana que les valoracions sobre l'afluència de turistes es facin en un context correcte i "amb un poc de responsabilitat"

Data : 11/06/2014

La consellera de Turisme del Consell Insular de Menorca, M. Salomé Cabrera, considera que després del descens del 4'3% del nombre de passatgers que han arribat al mes de maig a l'illa per l'aeroport s'han de fer valoracions amb "una mica de responsabilitat ", ja que les anàlisis parcials, descontextualitzats no són recomanables.

La titular de l'àrea de turisme del Consell, ha manifestat que "les valoracions parcials són sempre poc aconsellables i si bé és cert que qualsevol descens en el nombre de passatgers mai és positiu, des de la conselleria som partidaris d'englobar les anàlisis en un context i en un horitzó temporal més ampli. Valorar les dades de maig per si sols ".

Cabrera ha destacat que les estadístiques parlen d'un descens respecte a maig de 2013, un mes que va ser excepcionalment alt. La consellera ha assenyalat que "el descens del 4'3% en el tràfic de passatgers de l'aeroport de Menorca es produeix respecte al mateix mes de l'any passat. Maig de 2013 va ser un mes alt, amb una pujada del 12% respecte al 2012. Per tant, la reducció percentual s'ha d'entendre en aquest context. Però seguim treballant, aquesta és la nostra responsabilitat ".

Salomé Cabrera va assegurar que "hem de ser prudents en les anàlisis. Més que res perquè no podem ser ara molt negatius, com no vam ser exultants al maig de 2013 quan vam pujar un 12%, ni quan l'increment d'aquest mes d'abril va ser del 15'9%. A Menorca portem molts anys de retard en promoció i ens està costant més que en altres destinacions a Balears. El treball realitzat en aquests dos últims anys ens ha portat a que cada vegada més companyies aèries i touroperadors apostin per Menorca. El problema d'aquest mes de maig de 2014 no ha estat que no hagués places d'avió. Cada vegada hi ha més i les opcions per venir són més grans. El motiu és un altre. Hem de passat de tenir un problema estructural a tenir problemes puntuals ".

La consellera manté que "a la temporada d'estiu de 2014 es preveu una bona ocupació. Si fem un repàs a l'estadística interanual entre gener i juliol de l'any passat l'aeroport de Menorca va registrar un augment de 2'2%, el que ens va col · locar com el segon d'Espanya amb major creixement, tan sols per darrere d'Alacant que va pujar un 7'4%. Aquest any, l'interanual de gener a maig, registra un descens de l'1%. La diferència no és abismal, tot el contrari, és molt recuperable ".

Per això considera que "és com a mínim temerari enviar un missatge al nostre sector empresarial que la temporada s'ha acabat, que no es podrà remuntar. Haurien de fer les anàlisis amb una mica més de responsabilitat. les xifres no són positives i és una dada a tenir en compte, però treballarem per recuperar ".

Però hi ha també "un altre dels indicatius que caldria tenir en compte és que en aquest inici de temporada hi ha hagut més hotels oberts que cap altre any. Hem tingut un 15% més de places hoteleres obertes que l'any passat i el descens d'ocupació al maig, segons Ashome, ha estat de l'1%. Això significa també que han vingut passatgers per altres mitjans, com en vaixell, sense menysprear els prop de 400 que van arribar amb la Menorca Maxi, en els vaixells participants i en el comitè i suport ".


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS