Notícies i actualitat

La candidatura de Menorca Talaiòtica a la revista Àmbit

Data : 11/06/2014

El Departament de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell Insular de Menorca ha posat a l’abast dels ciutadans, a través de la pàgina web www.cime.es, Departament de Cultura, Patrimoni i Educació o bé amb l’enllaç directe revistaambit.cime.es, la novena edició de la revista Àmbit en format digital juny-setembre 2014, i número 33 des de que va sortir la primera edició de la revista en format paper.

A la portada d'aquest nou nombre surt un fotomuntatge de la Taula de Trepucó, la qual és una de les imatges més representatives de la Candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, (Joan Mercadal). Enllaçat amb aquesta portada, trobam el primer article, destinat a explicar els 32 jaciments arqueològics que formaran part de la llista definitiva de la Candidatura de Menorca Talaiòtica.

Un altre article relacionat amb la Candidatura de Menorca Talaiòtica és el que ha fet el Servei de Patrimoni Històric, que explica la nova pàgina web que ha creat el Consell Insular de Menorca per donar informació directe i rapida a tots els menorquins i visitants. www.menorcatalayotica.info
Des del Servei de Política Lingüística i Cultura Popular podem trobar l'article de Pilar Vinent: Paraules menorquines, sí; però ben catalanes, on hi ha una explicació de la procedència de les paraules que utilitzam a Menorca, molt conegudes a la nostre illa, i que a vegades ens pot sorprendre la seva procedència.

La més que habitual col·laboració del Centre d'Estudis Locals d'Alaior amb dos articles redactats per Miquel À. Marquès Sintes: El primer fa una explicació de la presència dels Centres d'Estudis Locals a la trobada a Barcelona d'aquestes organitzacions, on es resumeix les jornades de col·laboració que van fer aquests centres, i el seu important paper a l'hora de defensar i promoure la cultura.
L'altra col·laboració tracta de les activitats que realitza el CEL d'Alaior, en aquest cas, les caminades culturals que organitzen, visitants camins, béns arqueològics o etnològics, o llocs emblemàtics per a la nostre cultura.

Per acabar trobam un article sobre les activitats didàctiques que han realitzat dos joves arqueòlegs de Menorca. Les activitats es duen a terme als col·legis i instituts de Menorca, programa incentivat per la Conselleria de Cultura, Patrimoni i Educació, per apropar l'arqueologia als joves menorquins.
Finalment, la contraportada fa referència al fons artístic del Consell Insular: titulat Ses llimones d'en Paco (2009) de Claude Eloi i Germain Lliberman. La ressenya de l'obra la fa Margarita Camps, crítica d'art.


Recordam que el Consell Insular està estalviant 12.000 euros anuals, mitjançant la transformació de la Revista Àmbit, que edita el Departament de Cultura, Patrimoni i Educació, de format paper a format digital.


Maó, 11 de juny de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS