Notícies i actualitat

El conseller de Turisme i Esports i el president del Consell de Menorca signen un acord de col·laboració per a la implementació d'una ruta pilot de turisme arqueològic

Data : 11/06/2014

El conseller de Turisme i Esports, Jaime Martínez, en qualitat de president de l'Agència de Turisme de Balears (ATB), ha signat avui un acord de col·laboració amb el president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, per a l'elaboració d'un pla pilot d'implementació de ruta dins del projecte europeu CERTESS, un pla que posa les bases per al desenvolupament d'una ruta de turisme arqueològic que uneix diferents jaciments de les illes. El Consell Insular de Menorca participa en aquest projecte amb tres jaciments arqueològics de gran importància: Trepucó, Torre d'en Galmés i Cala Morell.

El Pla d'Implementació de Ruta CERTESS a Balears gira entorn de la temàtica púnica i a les relacions comercials d'aquests amb les comunitats talaiòtiques locals. En la redacció del projecte, l'ATB compta amb la col·laboració i assessorament de l'equip investigador ArqueoUIB, del departament de Ciències Històriques i de les Arts de la UIB, i amb LABPATC - Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural, de la Universitat de Barcelona.

Inicialment, per al desenvolupament del projecte pilot s'han triat 10 jaciments arqueològics, tot i que el projecte està obert en un futur a la progressiva incorporació a aquesta ruta d'altres jaciments arqueològics de les illes que poguessin estar interessats. Aquests acords de col·laboració es formalitzen per a aquells aspectes d'informació i execució d'àmbit municipal que siguin necessaris en relació a aquest projecte. D'aquesta manera i gràcies a aquest conveni, el Consell Insular de Menorca facilitarà tota la informació necessària sobre els jaciments de Trepucó, Torre d'en Galmés i Cala Morell per poder incorporar al Pla d'Implementació de Ruta ia canvi, l'ATB introduirà els jaciments al catàleg del TIE per facilitar la seva promoció turística online.

El projecte europeu CERTESS, liderat per l'Institut Europeu d'Itineraris Culturals i en el qual l'ATB participa com a soci, analitza bones pràctiques, comparteix experiències i dóna suport a la creació de rutes culturals a nivell europeu. És un projecte cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, mitjançant del programa Interreg IVC que finalitza al novembre de 2014.

Maó, 10 de juny de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS