Notícies i actualitat

El Pla + TIC del Consell Insular arriba a 460 persones en la seva primera fase

Data : 10/06/2014

El Pla +TIC que organitza el Consell Insular de Menorca va finalitzar aquest dilluns la seva primera fase d’execució, centrada en la formació gratuïta per fomentar l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a les petites empreses i professionals de Menorca, de la qual s’han pogut beneficiar un total de 460 persones.

En aquest primer bloc formatiu s’han ofert 8 cursos en aules equipades amb ordinadors per tal d’aplicar la formació de manera directa als negocis i les activitats de les 129 persones que hi han participat. El gran interès generat envers aquestes formacions ha obligat a ampliar el nombre de places inicialment previst en la majoria de cursos i les valoracions rebudes han estat molt positives per la seva orientació pràctica. Paral·lelament s’han ofert 13 conferències ‘Dilluns TIC’, obertes al públic, a les què han assistit 331 persones.

Les xerrades i els cursos han estat impartits per professionals i empreses menorquines o establertes a Menorca, experts en diferents matèries, posant així en valor la seva feina i tractant diverses temàtiques relacionades amb l’ús de les TIC a l’empresa:
- Gestió de la reputació online en negocis turístics
- E-mail màrqueting amb MailChimp
- Creació de web d’empresa amb Wordpress
- Eines TIC per treballar millor (Google i Dropbox)
- Elaboració d’un pla de màrqueting online per l’empresa
- Creació d’una pàgina d'empresa a Facebook
- Gestió bàsica d’un negoci amb full de càlcul
- Revisar i dinamitzar una pàgina web d’e-commerce
- Posicionament web al cercador Google
- Informació cartogràfica i utilitats de la IDE Menorca
- Aplicacions útils per al telèfon mòbil
- Comunicació de marca a través de mitjans digitals

Per altra banda, en col·laboració amb els docents i el Diari Menorca també s’ha fet divulgació de la utilitat de les noves tecnologies a través de la publicació de 12 articles que han contribuït a fer visible la necessitat de formar-se i integrar-les a la gestió de les empreses.

Després de l’estiu es reprendran les accions formatives gratuïtes del Pla +TIC, que continuaran comptant amb la col·laboració de la Fundació Bit, CAEB, PIME i Joves Empresaris, amb l’objectiu de seguir millorant la capacitació empresarial, la productivitat i la competitivitat de les petites empreses de Menorca.

Mentrestant, tant el lloc web (www.formaciotic.cime.es) com les xarxes socials (Facebook i Twitter) seguiran oferint informació i ajuda per fomentar l’ús de diferents eines TIC.

El projecte Pla +TIC està cofinançat pel programa LEADER 2007-2013 i va obtenir al mes de maig una distinció als Premis Illes Balears 2014 Societat de la Informació, de la Fundació Socinfo, per la seva contribució desenvolupament i ús de les tecnologies, aplicacions, serveis i continguts de la societat de la informació.

“Estem satisfets de l'acollida del Pla + Tic Menorca, fet que es demostra amb les xifres d'assistents i les valoracions positives dels usuaris. Continuarem treballant perquè es mantingui la qualitat de l'oferta en la segona fase del pla que es durà a terme a partir de setembre" afirma la consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, responsable del departament que gestiona aquesta acció.Maó, 10 de juny de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS