Notícies i actualitat

Menorca acollirà els estudis de grau de Turisme a partir de setembre

Data : 09/06/2014La consellera d’Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, juntament amb el president del Consell de Menorca, Santiago Tadeo, i el rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, ha presentat avui la implantació dels estudis universitaris de grau de Turisme a la seu de la UIB ubicada al municipi d’Alaior, a Menorca, per al proper curs 2014-2015, i que es materialitzarà mitjançant la signatura d’un conveni de subvenció entre el Govern de les Illes Balears i la UIB.

El grau universitari de Turisme, que consta de quatre cursos amb un total de 240 crèdits, té com a objectiu proporcionar a l’alumne formació específica del sector turístic, el més important per a les Illes Balears. La formació que rebrà l’alumne combina tant els aspectes teòrics com la seva aplicació pràctica.

L’estructura del grau en Turisme és multidisciplinar i combina: un nucli central de formació en gestió d’empreses turístiques i sobre l’economia del turisme; formació en idiomes aplicada específicament al sector; formació en dret del turisme, en geografia del turisme i en gestió del patrimoni cultural; aplicació pràctica dels coneixements adquirits en empreses u organitzacions turístiques de prestigi durant prop de 5 mesos; i un treball de fi de grau en el qual l’alumne ha d’aplicar els coneixements adquirits al llarg dels cursos. En un primer curs s'han habilitat 30 places i el termini de preinscripció finalitza el proper 4 de juliol.

L’aportació econòmica de la Conselleria, mitjançant la Direcció General d’Universitats, Recerca i Transferència del Coneixement, de caràcter pluriennal, serà de 570.750 euros amb el següent repartiment: 14.700 euros en 2014; 60.600 euros en 2015; 109.400 euros en 2016; 169.050 euros en 2017; i finalment, 217.000 euros en 2018.

Aquest projecte educatiu es duu a terme perquè concorren motius d’interès públic i social així com per l’estalvi econòmic que suposa per a les famílies de Menorca l’oferta d’aquests estudis universitaris a l’illa, evitant haver de desplaçar-se a Mallorca o a una altra comunitat autònoma. A més, per la importància que té el turisme a Menorca, on representa el 80% del seu PIB.

L’obligació de la Universitat de les Illes Balears com a beneficiari de la subvenció és, entre altres, implantar els estudis universitaris de grau de Turisme a Menorca a partir del proper curs 2014-15, amb inici el mes de setembre.

Els nous estudis s’impartiran a la seu que té la UIB al municipi d’Alaior, on ja es poden cursar altres estudis de grau com Infermeria, Administració i Direcció d’Empreses (ADE), Dret, Educació Primària i Educació Social.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats emmarca aquesta implantació de nous estudis universitaris a l’illa de Menorca dins el conjunt d’actuacions del programa ‘Campus d’excel·lència internacional’, promogut pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esports. Una iniciativa que cerca augmentar la qualitat del sistema universitari espanyol i conduir els millors campus a l’excel·lència mitjançant l’especialització, la diferenciació, l’establiment d’aliances i la internacionalització. Dins aquest marc, la UIB està en disposició d’oferir aquesta titulació amb l’objectiu d’augmentar l’oferta formativa per als alumnes residents a Menorca.

El president Tadeo ha explicat que aquesta iniciativa neix d'una petició conjunta del Consell Insular i Ashome, atesa la importància del turisme a Menorca i per l'estalvi que suposarà per a les famílies menorquines. El vicepresident de la patronal hotelera, Jesús Florez, i la seva gerent, Azucena Jiménez, han assistit a aquesta presentació.


Maó, 9 de juny de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS