Notícies i actualitat

Presentat el Pla de Seguretat del Camí de Cavalls

Data : 04/06/2014

La consellera d’Administracions Públiques, Núria Riera, acompanyada del president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, i del director general d’Interior, Emergències i Justícia, Sergi Torrandell, i el conseller insular de Cooperació, Esports i Habitatge, Juanjo Pons, ha presentat el Pla de Seguretat del Camí de Cavalls.

L’elaboració d’aquest Pla per part dels tècnics de la Conselleria d'Administracions Públiques amb col·laboració dels de Menorca, és un dels acords subscrits en el Conveni del Camí de Cavalls signat entre la Conselleria d’Administracions Públiques i el Consell de Menorca el desembre del 2012 per tal de millorar la seguretat en el GR 223.

Per elaborar aquest Pla s’ha fet una intensa feina de 13 meses: 6 mesos de feina de camp i 7 mesos d’anàlisi de les dades, que ha permès conèixer a fons les característiques de tot el traçat. Així, per a cadascun dels 20 trams en què estan dividits els 185 quilòmetres del camí, s’han posicionat totes les fites damunt un mapa (n’hi ha 2.347, una cada 50 metres) i s’han analitzat els següents aspectes: tipus de via (carretera, camí no rodat...), manera més ràpida d’accedir a cada punt, elements vulnerables en cada etapa,  infraestructures i recursos disponibles (àrea d’aterratge per a helicòpter, aigua potable, etc) i nivell de cobertura telefònica i de ràdio.

Núria Riera, ha afirmat que "s'ha fet una radiografia del camí, pam a pam i tram a tram. Totes aquestes dades ja s’han incorporat a la base de dades del SEIB 112, de manera que a partir d’ara, serà molt més fàcil i ràpid que els organismes d’emergències puguin resoldre qualsevol incident al camí”.

La responsable d’Administracions Públiques ha recordat la importància de disposar del servei gratuït de seguiment a excursionistes i a persones que fan esports de muntanya que té el SEIB 112. Segons Riera això “és un servei afegit per aquests casos de falta de cobertura telefònica, perquè, si abans de sortir hem donat les nostres dades, en cas que tinguem qualque problema els serveis d’emergència sabran on cercar-nos. 

Per la seva banda, el president del Consell de Menorca, Santi Tadeo, ha agraït a la consellera l’exhaustiva elaboració del Pla ja que “és un plus molt important, tant pels mateixos menorquins com pels visitants pels quals el Camí de Cavalls és un atractiu molt interessant”.

Per la seva part, el conseller Juanjo Pons ha destacat que el camí ja era segur perquè havia assolit la catalogació de GR. “Però amb aquest pla tenim un coneixement de les mancances perquè els serveis d'emergències puguin actuar amb més celeritat i que, per tant, sigui encara més segur”.

Maó, 4 de juny de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS