Notícies i actualitat

El Govern imparteix un curs als professionals dels serveis socials a Menorca perquè ajudin a reduir i prevenir la conflictivitat familiar

Data : 04/06/2014

La Conselleria de Família i Serveis Socials ha organitzat el curs Programa Guia per al desenvolupament de competències educatives, emocionals i parentals, que imparteix la doctora Raquel Amaya Martínez a Menorca. Així, d’avui a divendres que ve, un total de 35 professionals de serveis socials de l’illa rebran sessions de formació perquè puguin ajudar les famílies amb la finalitat de reduir i prevenir la conflictivitat. A la inauguració d’aquest curs hi ha assistit el cap de servei de Família del Govern de les Illes Balears, Joan Miquel Roca, i la directora Insular d’Atenció a la Dona, Infància, Joventut i Immigració del Consell Insular de Menorca, Cristina Fernández.

A final de 2013, la Conselleria organitzà unes jornades informatives a les quatre illes on van assistir responsables polítics i tècnics dels municipis interessats i en les quals es presentà el projecte que ara es desenvolupa. Una vegada feta la presentació es donà un temps als responsables municipals perquè valorassin la possibilitat d’aplicar el Programa Guia en els seus municipis. El resultat de tot això és el curs que ara ha començat i en el qual estan representats el Consell Insular de Menorca, els punts de trobada de Maó i els municipis menorquins de Maó, Alaior, Sant Lluís, Es Castell i Es Migjorn Gran. Aquest curs ja s’ha realitzat a Mallorca i a Formentera, on també van estar presents els tècnics d’Eivissa.

La doctora Raquel Amaya Martínez és l’autora del Programa Guia i la responsable d’impartir el curs. És llicenciada en psicologia i professora titular del Departament de Ciències de l’Educació de la Universitat d’Oviedo. De fa més de 25 anys treballa en el seu projecte de recerca Programa guia per al desenvolupament de competències emocionals, educatives i parentals. L’objectiu d’aquest projecte és facilitar a pares i mares i altres adults amb responsabilitats educatives familiars, estratègies personals, emocionals i educatives que els permetin implicar-se d’una manera eficaç en una dinàmica de convivència positiva, com també en el desenvolupament de models parentals adequats per als infants i joves.

Maó, 4 de juny de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS