Notícies i actualitat

Nota informativa: noves regulacions de pesca recreativa i professional

Data : 26/12/2017

Avui es publiquen al BOIB dues resolucions del Director General de Pesca de la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears que regulen alguns aspectes de la pesca recreativa i professional de la Reserva Marina del Nord de Menorca.

Fruit dels resultats del darrer informe de seguiment de la reserva marina de 2017, coordinat des del Servei de Recursos Marins del Govern balear, es va poder comprovar que entre els darrers mostrejos s’ha produït una regressió destacable de la biomassa de les poblacions de peixos vulnerables a la pesca professional i recreativa. Per tal de recuperar aquest índex es proposen una sèrie de canvis normatius que suposen la reducció de l’esforç pesquer tant professional com recreatiu.

La majoria de mesures van ser proposades pel GOB i Menorquins pel territori i debatudes en el darrer comitè de seguiment de la Reserva marina celebrat el passat dia 20 d'octubre.

En el cas de la pesca professional es redueix considerablement el nombre de metres permesos de xarxa dins la reserva marina. En el cas dels pescadors recreatius es limita els dies de pesca als caps de setmana, festius i dimarts i dijous, quedant prohibida la pesca en dilluns, dimecres i divendres no festius.


Maó, 26 de desembre de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS