Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca aprova el Pla Insular de Cooperació per a l’any 2018 amb una inversió d’1,5 milions d’euros

Data : 23/12/2017

En tres anys de mandat, la institució insular ja ha invertit 4,5 milions d’euros en ajuts als ajuntaments per a la redacció de projectes, l’execució d’obres i l’adquisició d’equipaments municipals


En tres anys de mandat, el Consell Insular de Menorca ha invertit un total de 4,5 milions d’euros en ajuts als ajuntaments per a la redacció de projectes, l’execució d’obres i l’adquisició d’equipaments municipals. La institució insular va aprovar en el Ple de dia 18 de desembre les bases que regiran la convocatòria del Pla Insular de Cooperació per a l’any 2018.

Amb una inversió d’1,5 milions d’euros durant l’any 2018, el PIC torna a ser una ferma aposta de l’actual equip de govern. La vicepresidenta primera i consellera de Cooperació Local i Promoció Turística, Maite Salord, va presentar les bases de la convocatòria als representants municipals durant la Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca celebrada el passat 14 de desembre a Es Migjorn Gran.

Val a dir que el que ha invertit l’actual equip de govern durant els tres primers anys (4,5 milions d’euros) supera l’import destinat al PIC durant el passat mandat de quatre anys (2011-2015), per tant cal subratllar que aquesta és la legislatura que més ha invertit en ajuts als ajuntaments per a la redacció de projectes, l’execució d’obres i l’adquisició d’equipaments municipals.

L’objectiu de la convocatòria és la de col·laborar amb els ajuntaments en la seva tasca de millorar l’oferta de serveis, instal·lacions i equipaments municipals existents a la nostra illa. El termini de presentació de sol·licituds és de 15 dies, a comptar des de l'endemà a la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

“Aquesta és una convocatòria molt important donat que per una banda impulsa l’ajuda als ajuntaments perquè puguin du a terme projectes en els seus municipis com a administració més propera al ciutadà: i d’altra banda, el fet que siguin petits projectes serveixen per donar feina i animar la iniciativa de les petites i mitjanes empreses de la nostra illa”, ha explicat a consellera Maite Salord.

Entre les novetats per al procediment de l’any 2018 destaca que l’informe de Secretaria sobre les corresponents autoritzacions i/o concessions administratives ha de garantir que les obres es puguin iniciar abans del mes d’octubre de 2018; a més s’han de presentar via administració electrònica.


Maó, 23 de desembre de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS