Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca presenta al públic l'informe tècnic que defineix les actuacions bàsiques que es duran a terme a la Cova de s'Aigua de Cala Blanca de cara a la seva obertura

Data : 22/12/2017

L’acte tindrà lloc divendres dia 29, a les 11 hores a la Casa de Cultura de Ciutadella


El Consell Insular de Menorca presentarà en roda de premsa, oberta al públic, l'informe tècnic que defineix les actuacions bàsiques que es duran a terme a la Cova de s'Aigua de Cala Blanca de cara a la seva obertura.

L’acte tindrà lloc divendres 29 de desembre, a les 11 hores, a la Casa de Cultura de Ciutadella, i comptarà amb l’explicació i exposició a càrrec de Guillermo Laine San Román, coordinador i tècnic del projecte i director de l’empresa Sadim redactora del mateix sota la supervisió de Pedro Agustín Robledo, cap de la unitat territorial de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya a Balears (IGME) com a ens encarregat de l’estudi i el sondeig de les coves.

La vicepresidenta primera i consellera de Cooperació Local i Promoció Turística, Maite Salord, ha afirmat que aquest acte permetrà que la ciutadania conegui de primera mà les característiques d’una part del conjunt patrimonial de les Coves de Cala Blanca, que esdevindrà “un important atractiu per a residents i visitants”.

L’avantprojecte defineix les actuacions bàsiques que s'han d'implementar a la Cova de s’Aigua de cara a la seva habilitació i la seva obertura a les visites turístiques, de tal manera que s'asseguri la seguretat a l'interior de la cova, tant de les persones com dels elements naturals existents. D’aquesta manera hauran de realitzar-se una sèrie d'actuacions destinades a adaptar les condicions de l'itinerari subterrani a les característiques de les persones que podran visitar la cova i a la disposició dels elements d'interès geoambiental, respectant en tot moment l'estat de conservació dels elements geològics existents.

Val a dir que la cova ja ha sofert intervencions anteriors destinades a crear un recorregut lineal que no han respectat, en alguns casos, els elements naturals existents. Es descarta per tant implementar actuacions que impliquin una transformació de l'estat de la cova tal com avui es coneix o que generin canvis en les condicions ambientals actuals.

En línies generals, el criteri general de la intervenció es basarà en la incorporació de nous materials que durin en el temps i en la mesura del possible inerts cap als elements geològics existents.

Es tracta d’una primera fase d’actuació per a l’obertura de les Coves de Cala Blanca que contempla la nova cova, on es duen a terme les prospeccions, i -amb una fase posterior- l’obertura de la cova de na Megaré.

A més dels representants de l’IGME l’acte comptarà amb la presència de la consellera Maite Salord; Isaac Olives, director insular de Promoció Turística, i José López, regidor d’Hisenda i gestió tributària, ordenament del municipi, manteniment de la via pública i dels camins rurals de l’Ajuntament de Ciutadella.


Maó, 22 de desembre de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS