Notícies i actualitat

El grup de treball de l’FBC es reuneix a Menorca per abordar la problemàtica derivada de la seva doble insularitat en matèria de REB

Data : 21/05/2014

La directora general de Coordinació del Govern, Pilar Cortés, i el director general de Pressuposts i Finançament, Antoni Costa, s’han desplaçat a l’illa de Menorca per dur a terme la tercera de les reunions programades en el si del grup de treball del Fòrum Balears Competitiva (FBC) sobre el fet insular i els seus efectes, en el marc del procés de revisió i actualització del règim especial balear (REB).

Després de la celebració de recents trobades a Eivissa i Formentera en matèria de REB, la reunió de Menorca completa el calendari de treball previst a les illes menors, amb la finalitat d’aproximar-se de manera específica a la seva realitat insular i a la problemàtica derivada d’aquest fet i de contribuir a l’elaboració del nou REB d’acord amb un tractament singular de les illes des del punt de vista territorial i sectorial.

Entre els aspectes tractats com a conseqüència del factor de la doble insularitat de Menorca, s’ha assenyalat de manera especial la connectivitat aèria i el transport —aeri i marítim—, atès que ambdós condicionen la competitivitat turística de la destinació i del seu teixit empresarial. Pel que fa al cas, es pot recordar que l’activitat turística de l’illa constitueix el seu principal motor econòmic en termes de PIB (80 %), i també un sector estratègic per a la consolidació de la seva recuperació.

En aquest sentit, Pilar Pons, consellera executiva de Serveis Generals, Treball i Innovació del Consell Insular de Menorca ha destacat que “potenciar l’accessibilitat de la destinació als principals mercats emissors, amb especial incidència en temporada mitjana i baixa, pot contribuir en gran manera a trencar-ne la marcada estacionalitat turística. De la mateixa manera que s’estan fent notables esforços per diversificar l’oferta turística, esdevé imprescindible continuar estimulant la demanda per tal d’incrementar la connectivitat de la nostra destinació i millorar el seu posicionament competitiu.”
Pilar Pons també agraeix al grup de treball del Fòrum Balears Competitiva que s'hagi desplaçat fins a Menorca per escoltar les veus del sector empresarial, representades al si de la Comissió Permanent del CESM

En el transcurs de les diverses sessions de treball mantingudes, l’FBC ha canalitzat la participació directa d’entitats sectorials representatives de cada illa, amb la finalitat d’elevar a l’executiu balear un conjunt de propostes i mesures compensatòries consensuades per estudiar-les i considerar-les, que evidenciïn i corregeixin els sobrecosts del teixit productiu de les Illes Balears a conseqüència de la seva insularitat.

Hi han participat el secretari tècnic del Departament d’Hisenda i Funció Pública del Consell Insular de Mallorca, Maties Veny; la consellera executiva de Serveis Generals, Treball i Innovació del Consell Insular de Menorca, Pilar Pons; el conseller d’Economia del Consell Insular d’Eivissa, Álex Minchiotti; la 1a tinent de batle de l’Ajuntament de Ciutadella, Francisca Marquès; el director del Cercle d’Economia, Bartomeu Cantallops; Antonio Alcover, membre del Col•legi d’Economistes de las Illes Balears; la responsable del Departament d’Economia de la CAEB, Miriam Rúa; el director de CAEB Menorca, Josep Fortuny; María García Melsión, de Pime Menorca; Patricio Serra, de CCOO, i Pedro Bofill i Jordi Bosch, en representació de la FELIB i de PIMEB, respectivament.
Maó, 21 de maig de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS