Notícies i actualitat

El calendari institucional 2018 està dedicat al 25è Aniversari de la Reserva de Biosfera

Data : 20/12/2017

Avui s’ha presentat la nova edició del calendari institucional del Consell Insular. Aquest any el tema escollit és la Reserva de Biosfera per contribuir a la promoció del seu 25è Aniversari. Aquesta actuació dóna el tret d’inici a una bateria de diferents actes i esdeveniments que s’aniran desenvolupant durant el 2018. Des del Consell Insular creiem que l’aniversari ha de servir per fer visible l’aposta decidida de Menorca en matèria de sostenibilitat. Per això, treballam diferents departaments des de fa un temps en la preparació d’aquest aniversari.

El Conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, ha posat en manifest que «amb aquest calendari volem mostrar tot el que ha representat aquests 25 anys ser Reserva de Biosfera a través de 12 projectes o iniciatives tant institucionals com sorgides de la pròpia societat menorquina que ens ajuden a ser una illa més sostenible i mantenir el nostre compromís davant de l’UNESCO i apostar pel nostre futur».

La directora insular, Irene Estaún ha explicat que «a través de les 12 iniciatives emblemàtiques escollides volem ensenyar als menorquins i menorquines que el fet de ser Reserva de Biosfera està impregnant el nostre dia a dia i moltes coses del que està passant en la nostra illa. A vegades ens costa veure que al voltant nostre tenim exemples molt propers inspirats en la idea de sostenibilitat, i això és precisament el que persegueix un territori que és Reserva de Biosfera».

Destacam que per il·lustrar el calendari, s’ha escollit per a la portada una imatge del parc natural de s’Albufera des Grau, zona nucli de la Reserva de Biosfera, i emblema de la defensa dels menorquins dels valors del seu territori. Les iniciatives mes a mes són:

Gener: Ordenació turística
Febrer: Reduir la nostra petja: energies renovables i gestió de residus
Març: Contracte agrari de la Reserva de Biosfera (CARB)
Abril: Conservació del litoral
Maig: Camí de Cavalls
Juny: Patrimoni cultural immaterial
Juliol: Conservació de la biodiversitat
Agost: Promoció dels productes locals
Setembre: Preservació del patrimoni històric
Octubre: Recursos marins
Novembre: Xarxa Mundial de Reserves de Biosfera Illes i Zones Costaneres
Desembre: Educació per a la sostenibilitat

El calendari, del qual s’han editat 3.000 exemplars, ha estat editat per Triangle Postal i les fotografies han estat realitzades pels fotògrafs David Arquimbau, Juanjo Pons, Joan Mercadal, Ricard Pla i David Cardona.

Els calendaris estaran disponibles a partir d’aquesta setmana, de forma gratuïta, a les seus de Maó i Ciutadella del Consell Insular, així com els ajuntaments de Sant Lluís, Es Castell, Alaior, Es Migjorn, Es Mercadal i Ferreries.

Maó, 20 de desembre de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS