Notícies i actualitat

La promoció dels productes locals de Menorca continua amb un segon pla dotat amb 80.000 euros

Data : 17/05/2014

El Consell Insular de Menorca dedicarà 80.000 euros durant l'any 2014 a la promoció dels productes agroalimentaris de l'illa mitjançant les cooperatives agràries de Menorca, com a actuació de continuïtat.

Aquest segon pla de promoció i suport al sector cooperativista de l’illa compta amb una línia de promoció directa per a les cooperatives agràries dotada amb 80.000 euros i en la qual es financen fins a un 70% de les accions comercials, mentre que les cooperatives han d'aportar el 30% restant. Per tant, si el Consell Insular hi destina 80.000 euros, les cooperatives hi col·laboren amb 24.000 euros més.

Aquesta línia de promoció del foment dels productes locals se centra, bàsicament, en accions de promoció i campanyes de comercialització, amb ajudes per assistència a fires i altres esdeveniments, i el seu objectiu principal és l'augment de vendes dels productes de Menorca.

La Cooperativa del Camp de Menorca, una de les principals cooperatives de Menorca, agrupa la major part del sector agrícola de l’illa. La integració de les cooperatives en el sector agroalimentari és clau en una illa com Menorca perquè puguin fer front als reptes del mercat, en les millors condicions, quant a capacitat de negociació, possibilitats d'accés a nous mercats i potencial innovador.

«És important saber que tenim un bon producte, que sabem elaborar-lo, que sabem cuidar-lo, que permet a més sostenir l'entorn rural de Menorca i que tenim la capacitat per produir més i de vendre en nous mercats», explica el president del Consell Insular, Santiago Tadeo.

La Conselleria d'Economia, Medi Ambient i Caça treballa conjuntament amb el sector primari com un dels eixos estratègics de la institució insular, i en aquest sentit es duen a terme diferents actuacions per millorar la comercialització, el cooperativisme, el desenvolupament rural i la internacionalització dels productes del sector primari de Menorca.

Maó, 17 de maig de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS