Notícies i actualitat

Segona reunió de la Comissió redactora dels estatuts de la comunitat d’usuaris dels aqüífers de Menorca

Data : 17/12/2017

El passat divendres es va reunir una nova reunió de la comissió encarregada de redactar els estatuts pel quals s’ha de regir la Comunitat d’Usuaris dels Aqüífers de Menorca. La reunió, convocada pel departament de Reserva de Biosfera a la seu del Consell Insular, ha comptat amb representants dels ajuntaments de Ciutadella, Es Mercadal i Maó (el qual ostenta la presidència de la comissió), del Consell Insular, de l’Associació d’Empresaris d’Explotacions Agràries de Menorca (AGRAME), de l’Associació Agrícola i Ramadera de Menorca (FAGME), de l’Associació d’Empreses de Tractament i Subministrament d’Aigua de Menorca, de la Comunitat d’usuaris d’aigües depurades procedents de l’Estació Depuradora d’aigües residuals de Sant Lluís i de Quesería Menorquina, S.L.L. Uns representants que foren escollits en la Junta General Constitutiva de la Comunitat d'Usuaris dels Aqüífers de Menorca que es va celebrar a l’Ajuntament de Maó el passat 24 de maig, i que comptà amb la participació de nombrosos titulars de drets per utilitzar aigua de l'aqüífer.

La segona reunió d’aquesta comissió, tal i com succeí amb la precedent, ha estat caracteritzada per la bona sintonia i enteniment dels seus membres, conscients de la necessitat de millorar l’estat dels recursos hídrics de la nostra illa. S’han tractat temes relacionats amb les funcions dels càrrecs de la Comunitat, la creació d’un jurat de l’ús de l’aigua o l’establiment d’un padró general que haurà de ser mantingut al dia i en que constaran tots els usuaris d’aigües de Menorca, entre d’altres temes. En les properes reunions, que es preveu que concloguin a principis de març, es tractaran altres temes d’importància com la proporcionalitat de representació a la Comunitat dels diferents usuaris o el mode de finançament.

La Comunitat d’Usuaris d’aigua és una figura prevista a la legislació vigent d’aigües, que permetrà que Menorca tingui molta més capacitat de decisió en matèria de recursos hídrics, i a la vegada, significarà una gestió a escala insular on les decisions seran coordinades pels seus usuaris.

Maó, 17 de desembre de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS