Notícies i actualitat

Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca celebrada avui a l’Ajuntament des Migjorn Gran

Data : 14/12/2017

Avui ha tingut lloc a l’Ajuntament des Migjorn Gran la Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca del mes de desembre. Els temes debatuts durant la sessió d’avui han estat, entre d’altres: la contractació de serveis acollida d’animals, el conveni de neteja de platges, el Pla Insular de Cooperació a les obres i serveis de competència municipal, la regulació progressiva de les aportacions municipals al Fons Menorquí de Cooperació fins al 0,7% i la zonificació del lloguer turístic.

Conveni de Neteja de Platges
La vicepresidenta primera i consellera de Cooperació Local i Promoció Turística, Maite Salord, ha acordat amb els municipis la pròrroga del conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Menorca i els ajuntaments de Maó, Sant Lluís, Alaior, Es Mercadal, Ferreries, Es Migjorn Gran i Ciutadella per a la prestació del servei integral de neteja de platges, els accessos i l’entorn.

Maite Salord ha informat als consistoris de la pròrroga del contracte del Servei Insular de Neteja de Platges amb l’empresa adjudicatària Fomento de Construcciones y Contratas, SA signada recentment per dos anys i un import total d’ 1.577.842,36 euros. D’aquesta manera, la pròrroga del conveni amb els municipis coincideix amb el contracte signat recentment amb FCC que finalitza el 3 de desembre de 2019.

El conveni amb els ajuntaments es va signar el 22 de desembre de 2009 d’acord a la implantació d’un pla de neteja del litoral, les platges, el seu accés i l’entorn articulant una col·laboració tècnica, econòmica i administrativa de les institucions implicades.

El conveni amb els municipis, que ha estat aprovat a final d’any pels ajuntaments per l’òrgan competent corresponent, es prorroga fins a dia 31 de desembre de 2019.

PIC 2018
Maite Salord ha presentat als municipis les bases que han de regir la convocatòria del Pla Insular de Cooperació per a la redacció de projectes, l’execució d’obres i l’adquisició d’equipaments municipals per part del Consell Insular de Menorca per a l’any 2018.

L’import que la institució insular destinarà als ajuts és 1.500.000 euros, finançats íntegrament pel Consell amb partida pròpia al Pressupost 2018.

Zonificació del lloguer turístic
El Consell està fent feina per consensuar, el màxim possible, una proposta amb tots els ajuntaments per tal que la tramitació sigui el més eficient possible i contempli un equilibri entre la convivència d’usos d’habitatges residencials i turístics.


Maó, 15 de desembre de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS