Notícies i actualitat

El Ple del Consell Insular de Menorca es pronunciarà dilluns sobre la proposta del Govern de les Illes Balears de crear una doble xarxa d’escoletes i guarderies

Data : 15/12/2017

La sessió plenària del Consell Insular de Menorca que se celebrarà el proper dilluns dia 18, debatrà sobre la intenció del Govern de les Illes Balears de regular a través d’un decret les guarderies assistencials de 0 a 3 anys, una proposta que ha creat un gran malestar en el sector de l’educació infantil a totes les illes, i que en el cas de Menorca té, a més, l’oposició unànime dels ajuntaments i de tots els partits polítics.

El conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, ha registrat una proposta d’acord per ser tractada al Ple de dilluns, en la qual es demana la retirada del decret i es demana, tant al Govern de les Illes Balears com al Govern de l’Estat, una major implicació i un increment del finançament per avançar en la implantació de l’educació infantil de 0 a 3 anys des d’una perspectiva integral, que no segregui el vessant educatiu i l’assistencial.

Al seu torn, el Grup Popular al Consell Insular ha presentat una proposta en el mateix sentit.

Donada l’alta coincidència entre les dues propostes, el conseller de Cultura i Educació i el Grup Popular han mantingut converses al llarg d’aquesta setmana, amb l’objectiu de consensuar una proposta que pugui ser votada per unanimitat, i mostrar d’aquesta manera la unitat existent a Menorca entorn a aquesta qüestió.

El conseller Miquel Àngel Maria ha manifestat que aquesta proposta de consens hauria d’ncorporar les demandes del sector de l’educació infantil expressades durant la reunió mantinguda el passat 30 de novembre a la seu del Consell Insular amb els consellers d’Educació, Martí March, i de Benestar Social, Fina Santiago, en el sentit que qualsevol actuació del Govern que afecti l’etapa de 0 a 3 anys contempli l’increment de places d’escoletes a les Illes Balears i el reconeixement del dret a beca de menjador per als infants d’aquesta edat.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS