Notícies i actualitat

Las plaques fotovoltaiques i els quatres punts de recàrrega per a vehicles elèctrics del Consell suposaran un estalvi de més de 18.400 euros anuals

Data : 14/05/2014

Les plaques fotovoltaiques que el Consell Insular de Menorca instal·larà al terrat de la seu de Maó i els quatre punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de l'administració insular suposaran un estalvi anual de més de 18.400 euros, aproximadament.

Es tractarà d'una planta fotovoltaica de 50 kW (58,86 kWp) que s'ubicarà al terrat i que es connectarà a la xarxa elèctrica interior en règim d'autoconsum íntegre (evitant la injecció d'excedents a la xarxa externa). També està prevista l'habilitació de quatre punts de recàrrega per a vehicles elèctrics del Consell Insular, així com un sistema de monitoratge i seguiment del funcionament de la instal·lació.

Segons les dades, la inversió necessària és de 128.190,42 euros, IVA exclòs, amb una generació de 84.989 kWh anuals amb una degradació màxima de l'1%. Els estalvis estimats seran de 13.121,20 euros per any en energia i de 5.304,10 en potència. Per tant, un total cada any de 18.425,3 euros.

El termini d'amortització sense ajudes és de 7 anys i la vida útil estimada de 25 anys. Es calcula que amb aquesta infraestructura es deixaran d'emetre a l'atmosfera 78 tones de CO2 per any.

Avui, dimecres, el Consell d'Administració de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera ha aprovat adjudicar el contracte per a la redacció, execució i manteniment d'aquesta infraestructura a Gamma Solutions, SL, per 89.692 euros, IVA exclòs, d'un total de dotze empreses. D'aquesta quantitat, la meitat serà sufragada pels fons FEDER.

Una vegada s'hagi presentat el projecte i superat el període d'exposició pública, els treballs podrien començar en un mes i mig. Les obres duraran un màxim de tres mesos.

El Departament d'Economia, Medi Ambient i Caça del Consell Insular emmarca aquesta iniciativa en la política de protecció del medi ambient i estalvi energètic mitjançant el foment de les energies renovables, tal com es va posar de manifest en el I Congrés d'Energies Renovables i Sostenibilitat en territoris insulars celebrat l'any passat.Maó, 14 de maig de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS