Notícies i actualitat

La Fundació Foment del Turisme de Menorca aprova un pressupost provisional de 2,3 milions a l'espera del traspàs de promoció

Data : 07/12/2017

El patronat de la Fundació Foment del Turisme de Menorca ha aprovat avui, amb el vot favorable de tots els patrons i l’abstenció del PP, el pla d’actuacions i el pressupost per a l’any 2018, que ascendirà a 2.326.000 euros. Es tracta, però, d’uns comptes provisionals que s’hauran de revisar quan es faci efectiu el traspàs de promoció turística.


El patronat de la Fundació Foment del Turisme de Menorca ha aprovat avui, amb el vot favorable de tots els representants públics i privats, el pla d’actuació i el pressupost per al 2018, que ascendirà a 2.326.000 euros. Només el PP, que des de fa un any és membre de l’òrgan directiu de la fundació, s’ha abstingut en la votació.

Els comptes del proper any estan marcats per la provisionalitat ja que durant els primers mesos de l’exercici està previst que es faci efectiva la transferència de la competència de promoció turística i això, indefectiblement, implicarà la seva revisió i, en conseqüència, el seu increment.

Així, aquest escenari de provisionalitat duu aparellades algunes decisions que es veuen reflectides en el document aprovat avui: d’una banda, tenint en compte que l’any que ve es farà efectiu el traspàs, no s’inclou l’aportació anual de 300.000 euros per part de l’Agència de Turisme de Balears; d’altra, sí que s’imputen els 250.000 euros aconseguits per part del Consell via la Llei de finançament de consells; i, finalment, es consigna un increment de la despesa de personal de cara a disposar d’una estructura operativa bàsica per assumir les noves competències (de moment, a l’espera que es formalitzi el traspàs, es preveu cobrir tres llocs vacants: la direcció i dos places de tècnics).

Les despeses i els ingressos
Si ens centrem en la lectura dels comptes provisionals aprovats avui, veiem que la despesa destinada exclusivament a accions de promoció turística és ascendeix a 1.151.297,22 euros (no s’inclouen els recursos adreçats a contractacions externes que altres anys sí s’havien incorporat a aquesta partida), si bé el muntant total associat a aquesta activitat és d’1.387.403,58 euros. Això no obstant, com hem dit abans, aquesta quantitat creixerà substancialment un cop es faci efectiu el traspàs de la competència.

La resta del pressupost de despeses inclou la coordinació i el manteniment de les oficines d’informació turística i recintes d’interès cultural, activitats a les quals es destinen 433.706,98 euros; la creació i el desenvolupament de productes, activitats que compten amb 218.621,15 euros; i el desplegament de programes de qualitat i intel·ligència de mercats, activitat que no té cap import assignat perquè la desenvolupa un tècnic contractat per l’ATB.

Pel que fa als ingressos, la partida de subvencions suma l’any que ve 2,05 milions d’euros, provinents en la seva totalitat del Consell. Com hem apuntat abans, l’ATB no ha efectuat la transferència anual dels 300.000 euros en concepte de promoció perquè el 2018 serà l’any del traspàs de la competència. En canvi, el Consell ha afegit els 250.000 euros extraordinaris aconseguits via Llei de finançament de consells a les partides de personal i promoció turístic que sumen, en total, 1,8 milions d’euros.

El pla d’actuació: objectius i activitats
El pla d’actuació és un document ordinari que s’ha de remetre a final d’any al protectorat de fundacions del Govern i que ha de reflectir els objectius i les activitats que es preveu desenvolupar durant l’exercici següent. No inclou accions, mesures o partides específiques. És, per tant, una primera passa a l’hora d’abordar l’any entrant.

En aquest cas, els membres del patronato de la fundació han consensuat un pla d’actuació que recull fins a quaranta objectius a assolir en quatre àmbits diferents: oficines d’informació turística i recintes d’interès cultural, producte, qualitat i comunicació i promoció.

Dels tres primers destaquen l’impuls, actualització i homogeneïtzació de la imatge de la xarxa d’informació turística, la promoció i el reforçament de la marca “Menorca Reserva de Biosfera”, coincidint amb el 25è aniversari de la declaració per part de la UNESCO, l’impuls d’esdeveniments culturals i esportius en temporada baixa i el desenvolupament de productes, fent especial incidència en el club de producte Reserva de Biosfera per la seva transversalitat.

En el camp de la promoció s’estableixen com a grans objectius l’ampliació de la cooperació amb institucions turístiques com Turespaña, les oficines espanyoles de turisme i l’Agència de Turisme de Balears; l’augment de la presència de Menorca en entorns digitals; la major diversificació dels fluxos turístics; el reforçament del posicionament de l’illa en mercats prioritaris com el britànic, l’alemany, el nacional, el francès, el nòrdic i el centreeuropeu; l’increment de la connectivitat aèria i de les arribades fora dels mesos de temporada alta; la captació de nous segments de mercat, especialment el “cosmopolita”; i la promoció de la marca “Menorca Reserva de Biosfera”.

Acords laborals
El patronat també ha donat llum verda a la publicació d’una convocatòria per a la contractació d’un tècnic amb caràcter laboral fix i d’un tècnic amb caràcter d’interinitat, i posterior constitució d’una borsa de treball, per dur a terme tasques de dinamització i promoció del producte turístic de Menorca. Amb aquesta convocatòria es podran cobrir dues de les tres places que han quedat vacants en els darrers temps. A més, el màxim òrgan de decisió de la FFTM també ha validat la formalització de nous contractes fixos-discontinus pels llocs d’auxiliars d’informadors turístics. Finalment, ha aprovat el nou conveni col·lectiu que ha de regir les relacions laborals entre la FFTM i el seu personal.

Maó, 5 de desembre del 201


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS