Notícies i actualitat

Silme posa exemples de Menorca en el seminari de Socinfo sobre la Societat de la Informació

Data : 07/05/2014

El responsable de projectes de l'empresa pública Silme, Manel Camps, ha participat avui a la segona edició del seminari Societat de la Informació a les Illes Balears que organitza la Fundació Socinfo, en un acte que ha comptat amb la presidència de la la consellera d'Administracions Públiques del Govern balear, Núria Riera. 

El representant de Silme, empresa que presta servei telemàtic tant al Consell Insular com al total d'Ajuntaments de Menorca, ha tingut l'oportunitat d'explicar les experiències de treball conjunt entre les administracions locals de l'Illa, posant alguns exemples reals d'èxit de tràmits 100% automatitzats, com per exemple l'obtenció de llicències d'obres menors a Maó o l'accés a la targeta verda de Ciutadella.

De fet, la seva intervenció ha estat escoltada amb molta atenció per la resta d'assistents i ha motivat varies preguntes així com el reconeixement de la bona feina que s'està fent des de Menorca.

Per altra banda, la vicepresidenta i consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, ha recollit en representació del Consell Insular el guardó Premis Illes Balears 2014 Societat de la Informació, que atorga Socinfo en reconeixement del Pla + TIC Menorca, que desenvolupa aquest departament amb la col·laboració de la Fundació BIT i les patronals Caeb i Pime i amb el cofinançament del programa LEADER 2007-2013.

Socinfo és una organització privada sense ànim de lucre que pretén l'impuls de la societat de la informació. A aquesta gala de lliurament de premis també s'han guardonat, entre d'altres administracions, la Direcció General d'Innovació i Desenvolupament tecnològic per la plataforma d'interoperabilitat, la UIB i l'Ajuntament de Palma.

La vicepresidenta Pilar Pons ha agraït aquest reconeixement al Pla + TIC Menorca i ha remarcat que és un “exemple de col·laboració público privada que ajuda a que sumem esforços per aconseguir els nostres objectius”. De fet, ha destacat l'alt nombre d'inscripcions i assistents així com les valoracions positives dels cursos que ja s'han realitzat fins ara.

El Pla + TIC Menorca està format per un conjunt d'accions de formació, sensibilització i divulgació per fomentar l’ús de les tècniques de la informació i la comunicació (TIC) a les empreses de Menorca, amb l’objectiu de millorar-ne la capacitació empresarial, desenvolupar la gestió i l'ús de l'administració electrònica, potenciar l'accessibilitat de les petites empreses a les noves tecnologies i fomentar la innovació en el teixit empresarial de la nostra illa, com a via per millorar la seva productivitat i competitivitat.

Socinfo vol promoure l'adequat desenvolupament i ús de les tecnologies, aplicacions, serveis i continguts de la societat de la informació per contribuir a l'èxit d'un model de creixement econòmic sostenible basat en l'increment de la competitivitat i la productivitat, la promoció de la igualtat social i regional, l'accessibilitat universal i la millora del benestar i la qualitat de vida dels ciutadans i empreses.

Maó, 7 de maig de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS