Notícies i actualitat

Reunió de la Comissió Tècnica de Biblioteques

Data : 01/12/2017

El passat 15 de novembre es va reunir a Palma la Comissió Tècnica de Biblioteques de les Illes Balears, després de set anys d'inactivitat. La Comissió està presidida per la directora general de Cultura, la menorquina Joana Català, i està integrada per diferents tècnics bibliotecaris representants de les quatre illes, de diverses administracions, de la Universitat de les Illes Balears, de l'associació professional i d'altres institucions o entitats reconegudes en la matèria.

La comissió és de caire tècnic i els seus membres prenen decisions, elaboren criteris tècnics i fan propostes per al compliment de la normativa en matèria bibliotecària i la millora dels serveis bibliotecaris a les Illes Balears. La Comissió es basa en els principis de la col·laboració i la coordinació entre les illes i les diferents institucions i entitats que tenen competències en matèria de biblioteques i/o en són titulars.

A la reunió de la Comissió es van tractar diversos temes, com ara la millora i promoció del servei de préstec de llibres digitals, eBiblio, un servei gratuït ofert pel Ministeri de Cultura per a la promoció de la lectura en format digital, legal i gratuït.

D’altra banda, el tema principal va versar sobre la gestió del Catàleg bibliogràfic de les Illes Balears (CABIB). Es tracta d’un catàleg col·lectiu que permet als ciutadans accedir a tots els documents dipositats a les biblioteques de les Illes a través d'un mateix entorn des d'Internet.

Així mateix, es van aprovar dos reglaments cabdals: el Reglament del Sistema Insular de Biblioteques Públiques de Mallorca, el qual servirà de base per a l’elaboració dels respectius reglaments de Menorca i les Pitiüses. També s’aprovà el Reglament del Dipòsit Legal de Menorca, la finalitat del qual és la recollida i gestió del patrimoni bibliogràfic, videogràfic, gràfic i sonor de la nostra illa.

Per a la gestió del dipòsit legal de les publicacions en línia, es va proposar que es fes directament des de Mallorca i per a totes les illes.

Per finalitzar, es va informar sobre l’elaboració i els objectius del Pla de Cultura que s’està fent des de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.

Maó, 1 de desembre de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS