Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca analitza la valorització dels residus biodegradables que es generen a l’illa

Data : 01/12/2017

L’any 2017 l’Agència Menorca Reserva de Biosfera va encarregar un estudi per tal de fer un inventari de tots els residus i subproductes de naturalesa biodegradables que es generen a Menorca. Aquest estudi ja està finalitzat i aquesta setmana es va portar a terme una jornada al Consell Insular per fer-ne una valoració detallada.

A la jornada hi van assistir els autors de l’estudi, tècnics del Consorci de Residus i Energia, dels departaments d’Agricultura, de Medi Ambient de l’Agència Abaqua i de l’Ajuntament de Maó. També va comptar amb l’assessorament de l’enginyer Eduard Furró i el catedràtic d’enginyeria ambiental de la Universitat Politècnica de Catalunya Xavier Flotats.

L’objectiu principal de l’estudi és posar en màxim valor els residus i subproductes biodegradables per així convertir-los en energia i altres productes de gran valor com el compost. Per això, al llarg de l’estudi es fa una anàlisi dels fluxos que es produeixen a l’illa de Menorca per cada tipologia de residu o subproducte (purins agrícoles, residus orgànics, residus escorxadors, fangs, depuradora...) i s’exposa les quantitats de residu generades, el seu origen, periodització i disponibilitat. Durant l’anàlisi també es va tenir en compte tots els aspectes associats a la valorització del residu com el consum energètic, l’aigua o la generació de gasos d’efecte hivernacle.

En aquest sentit, durant la jornada, es va considerar que des d’un punt de vista econòmic i ambiental la proposta de generació de biogàs és viable. Aquesta aposta està en sintonia amb les premisses d’una economia circular on es busca un desenvolupament intel·ligent, sostenible i integrador.

Durant el transcurs de la reunió també es va acordar encaixar la proposta en el Pla director de Residus de l’Illa de Menorca, actualment en procés de revisió.

Maó, 28 de novembre de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS