Notícies i actualitat

Donació al Consell Insular de Menorca de la pintura acrílica sobre contraplacat titulada Lectora, l'autor de la qual és l'artista Matías Quetglas

Data : 27/11/2017

L'artista plàstic Matías Quetglas, fa donació avui, dia 27 de novembre de 2017, al Consell Insular de Menorca de la seva obra titulada La lectora, perquè passi a formar part del fons Artístic d'aquesta administració.

Aquest fet es va gestar durant exposició La pintura nua que ha tingut lloc durant l'any 2017 a les sales del Roser de Ciutadella i a Can Oliver de Maó.

La lectora és una pintura acrílica sobre contraplacat, de 38 x 46 cm, que ens mostra una dona nua, estirada sobre una superfície que podria ser el terra i acostada sobre el colze dret, que està llegint un llibre les fulles del qual subjecta amb la mà esquerra. L'autor ha valorat aquesta peça en 6.000 €, que serà també el valor que donarà el Consell en l'inventari del seu patrimoni i a efectes d'assegurança.

Matías Quetglas va néixer a Ciutadella l'any 1946, i és probablement l'artista menorquí amb una trajectòria professional més extensa a fora de la nostra illa de tot el segle XX i el que portam del segle XXI.

Aquesta trajectòria va començar a Menorca l'any 1965, a la seva Ciutadella natal, però prest es traslladà a Madrid amb la intenció d'estudiar a l'Escola de Belles Arts on es va trobar a l'artista Antonio López.

Posteriorment viatjarà i exposarà la seva obra a diferents indrets d'Espanya i d'Europa. A Itàlia, on va residir alguna temporada, es troba molt bé representat.

A més de la pintura també ha experimentat tècnicament amb molta fortuna l'escultura i el gravat. Són destacables les seves escultures en espais públics de Menorca que el fan ser molt present a la retina dels menorquins, menorquines i persones que ens visiten, com són el cas del bé de la Plaça de Ciutadella, al·lusiva a les festes de Sant Joan; Gran cap de freixe, que es troba permanentment a la Sala del Roser de Ciutadella i Talia, la musa del teatre, que es troba davant el Teatre Principal de Maó.

Aquest acord de donació comporta per part del Consell Insular de Menorca el compromís de conservar l'obra en les degudes condicions, mentre que queda habilitat per a efectuar qualsevol tractament tècnic a l’efecte de procurar-ne una adequada conservació. També es fa càrrec de les despeses derivades del trasllat o de la restauració.

Per la seva part, el senyor Matías Quetglas autoritza al Consell Insular de Menorca a efectuar la reproducció, divulgació, distribució, publicació, comunicació i posada a disposició pública de l’obra durant tota la vigència dels drets d’explotació d’aquesta. Matías Quetglas es reserva també la possibilitat d'exercir aquests drets quan així ho cregui convenient.


Maó, 27 de novembre de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS