Notícies i actualitat

Els bombers de Menorca s'adhereixen a la xarxa pública de comunicacions d'emergències i seguretat de les administracions de Balears

Data : 24/04/2014

El vicepresident i conseller de Presidència, Antonio Gómez, i el president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, han signat aquest matí un conveni per a l’adhesió dels Serveis d'Extinció d'Incendis i Salvament Marítim d'aquesta Illa al Servei de Comunicacions Mòbils de la Xarxa TetraIB del Govern de les Illes Balears, durant els propers quatre anys. També han estat presents el director-gerent de l'empresa pública, Multimèdia, de les Illes Balears, Francisco Cánovas, i el conseller de Cooperació, Esports i Habitatge, Juanjo Pons.

El vicepresident ha destacat que: “Des del Govern de les Illes Balears apostem perquè aquesta xarxa sigui el futur. Creiem que és una oportunitat única per unificar totes les comunicacions dels cossos de seguretat i emergències, el que permetrà augmentar la coordinació i l'eficàcia en situacions d'emergència i aconseguir un estalvi de costos sense precedents en matèria de comunicacions mòbils. En temps com els actuals, creiem que buscar sinergies, economies d'escala i reaprofitar els recursos propis de les administracions públiques de les Illes Balears és d'una gran importància”.

Per part seva, el president del Consell Insular de Menorca ha subratllat que: “És important que tots els cossos de seguretat i emergències utilitzin el mateix sistema de comunicacions, no tan sols a Menorca sinó arreu de les Illes Balears. El fet que tots comptin amb la mateixa tecnologia donarà més seguretat a la nostra illa i suposa una passa més en un moment adequat com és l'inici de l'estiu”.

Durant l'acte, el vicepresident ha cedit els cinc primers terminals TetraIB perquè els usuaris puguin començar a provar la nova tecnologia abans de instaurar-la de manera definitiva.

La xarxa TetraIB, gestionada per l'empresa Multimèdia de les Illes Balears, fa feina per integrar les entitats públiques de seguretat i emergències en una sola xarxa amb més capacitat de gestió i tècnicament més avançada per oferir serveis de comunicacions mòbils. L'objectiu és aconseguir una major coordinació dels cossos de seguretat i emergències del conjunt de les administracions públiques de les Illes Balears, amb la tecnologia que recomana la Comissió Europea, i que gran part de la resta de comunitats de l'Estat espanyol ja han implantat en els seus àmbits geogràfics respectius.

En l'actualitat i des de 2012, organismes com l'Ibanat; SEIB 112; els Bombers d'Eivissa; els Bombers de Formentera; els agents de medi ambient; els Voluntaris de Protecció Civil de Balears i algunes policies locals ja treballen completament amb aquest sistema. A més, estan ja col·laborant amb Multimèdia per a la seva pròxima adhesió els Serveis Ferroviaris de Mallorca, el Departament de Carreteres del Consell de Mallorca i el 061 ambulàncies.

D'altra banda, el vicepresident ha avançat que durant els propers mesos Multimèdia finalitzarà els treballs per posar en marxa el centre de TDT de Binibèquer Nou per tal de què els ciutadans residents en aquesta zona rebin una millor senyal de televisió.

Maó, 24 d'abril de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS