Notícies i actualitat

El Consell allotja la presentació de la convocatòria d'Emprendetur 2014, la iniciativa del Govern central per finançar projectes innovadors turístics amb un pressupost total de 110 milions d'euros

Data : 23/04/2014

La sala de plens del Consell Insular de Maó ha acollit avui dimecres 23 d'abril la presentació de la convocatòria d'enguany d'Emprendetur, la tercera edició d'una iniciativa que emprèn el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme a través de la Secretària Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques (SEGITTUR) amb l'objectiu de finançar projectes turístics innovadors. El president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, acompanyat de la consellera de Turisme, María Salomé Cabrera, hi han estat presents amb altres autoritats.

Emprendetur compta amb dues línies de finançament: Emprendetur Joves Emprenedors, dotada amb 30 milions d'euros per a joves emprenedors, i Emprendetur I+D+I, per finançar empreses amb projectes i actuacions de caràcter innovador i que disposa d'un pressupost de 80 milions d'euros. Aquesta convocatòria romandrà oberta fins al 30 d'abril.

Es finançarà fins al 100% de l'import dels projectes de joves emprenedors, amb un límit de fins a un milió d'euros i sense garanties. Els projectes d'I+D+I rebran finançament de fins al 75% de l'import. Les dues línies tenen un termini d'amortització de cinc anys, una carència de dos anys i un tipus d'interès del 2,26%. Fins al moment, s'han finançat 46 projectes dels 250 avaluats en les dues primeres edicions.

Tota la informació sobre Emprendetur es troba disponible a les pàgines web: http://www.minetur.gob.es/PortalAyudas/ i www.innpulsaturismo.es. Per a qualsevol consulta sobre aquestes línies es pot contactar amb innpulsa@segittur.es.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és facilitar el desenvolupament de models de negoci innovadors que millorin la competitivitat i la rendibilitat del sector turístic espanyol, així com fomentar la incorporació de joves emprenedors al teixit empresarial. Emprendetur s'emmarca en el Pla Nacional i Integral de Turisme 2012-2015.

Durant la sessió d'avui, el director d'I+D+I i de SEGITTUR, Carlos Romero, ha donat a conèixer en primer lloc com es pot accedir a aquesta línia de subvenció i, en segon lloc, ha detallat casos pràctics d'emprenedors i empreses que ja han obtingut aquest finançament.

En una segona part de la reunió, la directora de Projectes de SEGITTUR, Patricia Zaparidel, ha presentat el canal de creació, promoció i comercialització d'experiències turístiques a través del portal oficial de turisme d'Espanya www.spain.info, en el qual ja n'hi ha 12 relatives a Menorca.

El turisme experiencial valora els recursos d'una zona turística i ofereix al viatger l'oportunitat de conèixer la destinació d'una forma més vivencial i propera, gaudint d'experiències úniques que faran memorable el viatge.

Des de SEGITTUR es deixa clar que el portal no fa competència a ningú del sector. És més, al contrari, és un nou canal de venda per als proveïdors d'experiències, ja que la venda final sempre es realitza amb el proveïdor. En aquest sentit, s'ha posat a disposició de les pimes i de les microempreses.


Turisme sènior europeu

Posteriorment, ha tingut lloc una reunió entre els representants de SEGITTUR, la consellera de Turisme i, per part d'Ashome, el seu president i la gerent, Joan Melis i Azucena Jiménez respectivament, per debatre sobre algunes qüestions relacionades amb el turisme sènior europeu, que visita Menorca, entre altres territoris, durant la temporada baixa.

Amb aquesta reunió es pretén planificar la propera temporada treballant colze a colze amb el sector privat de Menorca amb l'objectiu de reinventar aquesta iniciativa.

Finalment, també s'ha posat sobre la taula la possibilitat de diversificar mercats amb la inclusió de visitants alemanys, a part de polonesos i txecs.

Maó, 23 d'abril de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS