Notícies i actualitat

Més de 440 escolars han participat aquest curs en el taller Gent gran i gent petita, iniciativa de Benestar Social i Joventut

Data : 17/04/2014

Un total de 443 fillets i filletes d'entre cinc i set anys de 20 aules de Maó, Sant Lluís, Alaior, Ferreries i Ciutadella participen aquest curs acadèmic en el taller Gent gran i gent petita, una experiència compartida, una iniciativa de la Conselleria de Benestar Social i Joventut del Consell Insular de Menorca.

«Aquest programa intergeneracional que s'ofereix als centres d'educació infantil de l'illa pretén facilitar el diàleg i el respecte mutus a partir de compartir experiències i coneixements entre generacions diferents en edat, en conceptes i en manera de viure», explica la consellera responsable d'aquest departament, Aurora Herráiz.

Han demanat participar-hi les escoles Cor de Maria, La Salle Maó, M. Lluïsa Serra, Mateu Fontirroig, Antoni Juan Alemany, Tramuntana, La Salle Alaior, Dr. Comas, Sant Francesc d'Assís i l'escola infantil Joguina, i les seves sol·licituds són ateses per les residències de gent gran de Sant Lluís, Maó, Alaior, Ferreries i Ciutadella.

Cada escola acorda els continguts del taller amb la residència de gent gran del seu municipi i marquen les activitats que es faran en el calendari del curs escolar. En general, duen a terme una sessió del taller a l'aula de l'escola i una altra sessió a la residència on viu la gent gran.

Els darrers anys, en aquest taller, la gent gran i la gent petita han dut a terme activitats com ara obres de teatre, psicomotricitat, rebosteria i cuina antiga, jocs amb monedes antigues, fer bolles de llana i calça o tubs per anar davall la mar, sembrar, explicar endevinalles i històries de vida, trucs de màgia, fer fabiols, ganxet, trunyelles amb fil de llana, animalets i figures amb forquilles i ganivets de plàstic, contar i escoltar contes, pintar i retallar figurins de paper, activitat física, intercanviar obsequis, capses de records (els avis i les àvies elaboren una capsa on introdueixen els records més assenyalats de les seves etapes vitals), explicació de rondalles i refranys...

Aquest taller forma part del programa Salut Jove i Cultura des del seu inici, el curs 2000-2001; un programa que durant les catorze edicions ha reunit l'oferta educativa que tant el Consell com les institucions i les entitats de Menorca posen a disposició dels centres educatius de forma gratuïta.

Fruit d'aquest esforç compartit, la infància, el jovent i les seves famílies tenen l'oportunitat de treballar un conjunt extraordinàriament variat de temàtiques que comparteixen un objectiu comú: afavorir estils de vida saludables i el benestar i el desenvolupament personal, familiar i social.

En aquest curs acadèmic la consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz, ha lliurat a cada persona major un diploma de reconeixement per la seva participació en el taller.

Maó, 17 d'abril de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS