Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca signa amb PROVIVIENDA el contracte per gestionar l'Oficina Insular d'Habitatge Social-Servei d'acompanyament

Data : 21/11/2017

La consellera Cristina Gómez, juntament amb la tècnica d'habitatge Elisa Marí, han rebut, avui, a Gemma Gallardo, directora general de PROVIVIENDA, per formalitzar la contractació del Servei d'Acompanyament, per import de 237.715,25€.

Amb la signatura del contracte, resultant del procés de licitació, el Departament de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge dona una passa més cap a l'apertura de l'Oficina Insular d'Habitatge.

PROVIVIENDA és una entitat sense ànim de lucre que treballa per millorar la realitat socioresidencial des de 1989. Durant tots aquests anys han fet feina per promoure el dret a un habitatge digne i adequat, contribuint especialment a la inclusió residencial de les persones més vulnerables socialment.

L'Oficina s'obrirà pròximament al mateix local on es troba l'IBAVI, carrer del Carme 1, i estarà integrada per una advocada, una treballadora social i una administrativa.

La finalitat principal de l'Oficina és la de donar suport i col·laborar amb els recursos existents a l’Illa en matèria d’exclusió residencial per treballar de forma coordinada i en xarxa en l’atenció a les persones, famílies i col·lectius que es troben amb una problemàtica relacionada amb l’accés a l’habitatge. És per això que, tot i tenir la ubicació a Maó, les professionals es traslladaran als diferents municipis, donant assistència directa als Ajuntaments.

L'Oficina Insular de l'Habitatge durà a terme, entre d’altres:

- Informació i assessorament social i jurídic a persones afectades per execucions hipotecàries, desnonaments de lloguer, clàusules abusives i altres situacions similars.

- Intermediació hipotecària davant entitats bancàries, comunitats de propietaris o subministradores de serveis bàsics (aigua, gas, electricitat), sempre que es tracti de deutors de bona fe i afectació del primer i únic habitatge. Col·laboració amb els lletrats designats d'ofici per l'ICAIB i plataformes sectorials, així com implementació de mesures de segona oportunitat.

- Suport als usuaris en determinades actuacions judicials en supòsits excepcionals i d'acord amb la normativa vigent a cada moment.

- Suport i intervenció social a nivell individual/familiar o grupal a persones i famílies en exclusió residencial o en risc d'exclusió residencial.

- Establiment de línies de coordinació i col·laboració amb els serveis social comunitaris bàsics (SSCB) dels Ajuntaments, així com amb altres serveis, entitats i organismes relacionades amb el tema de l'habitatge.

- Recull i registre de dades relacionades amb l'habitatge que permetin l'elaboració de censos, diagnòstics, plans i propostes d'actuació, dirigides a millorar la situació habitacional de la ciutadania de Menorca, especialment dels col·lectius més vulnerables.

Les tasques d'assessorament que durà a terme abasten l’àmbit social, tant de caràcter individual com grupal, així com d’àmbit jurídic, tant penal com civil. També pretén desenvolupar accions de difusió i de divulgació, a més de col·laborar en la realització d’estudis a partir del registre sistemàtic de les dades que reculli amb l’objectiu de planificar futures accions.

Aquest nou servei pretén ser un referent a nivell insular en temes d'habitatge social amb una voluntat de col·laboració i cooperació amb altres agents i institucions. És per això, que no es tracta d'una oficina dirigida únicament a ciutadans amb problemes d'accés a habitatge o persones en situació d'exclusió social, sinó també un servei per aquells propietaris que vulguin posar els seus immobles en lloguer i tinguin dubtes sobre com fer-ho o les garanties que tindran.

Maó, 21 de novembre de 2017.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS